Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024

Η ανάρτηση του συγγενή θύματος στο Μάτι που συνελήφθη γιατί πέταξε καρέκλα: «Είμαι ο μόνος που αναλαμβάνει ευθύνη, εύχομαι να τρελαθούν από τις τύψεις” (vid)



 ΜΑΤΙ: “Εγώ πέταξα την καρέκλα, εύχομαι να τρελαθούν από τις τύψεις” (vid)

ΜΑΤΙ: “Εγώ πέταξα την καρέκλα, εύχομαι να τρελαθούν από τις τύψεις” (vid)

Ένταση και επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης για την υπόθεση της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι η οποία οδήγησε στον θάνατο 104 άτομα.


Μεταξύ άλλων, ο Άγγελος Κοντοθάντος, συγγενής θύματος δεν άντεξε και πέταξε καρέκλα προς την δικαστική έδρα. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί από τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην αίθουσα.

Ο συγγενής έκανε μια ανάρτηση με νόημα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία αναφέρθηκε σε όσα εκτυλίχθηκαν.

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη. Κοντοθάνος Άγγελος», έγραψε χαρακτηριστικά.

Στην ολοκλήρωση της δίκης σήμερα κρίθηκαν ένοχοι μόλις έξι κατηγορούμενοι από τους συνολικά 21 ενώ οι ποινές τους (από 3 έως 111 έτη) κρίθηκαν εξαγοράσιμες με 10 ευρώ την ημέρα!

Δείτε την ανάρτηση:

Ο κ. Αριστείδης Χερουβείμ μίλησε επίσης στο Mega και είπε ότι έχασε όλη την πατρική του οικογένεια. «Έχασα την μητέρα μου, την αδερφή μου και τα 5χρονα διδυμάκια που ήταν ανίψια μου».

«Δεν μου επέτρεψαν να εκπροσωπήσω τις δυο ανιψιές μου γιατί δεν έχω Α βαθμού συγγένεια», είπε. Για τον άνθρωπο που πέταξε την καρέκλα πρόσθεσε: «Πέταξε μια καρέκλα στο πουθενά χωρίς να θέλει να τραυματίσει κανέναν και την ίδια ώρα άλλοι που καταδικάστηκαν σε 111 χρόνια φυλάκισης τους φυγάδευαν και έφευγαν ελεύθεροι».

«Ξεφτίλες, παιδιά δεν έχετε;» – Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι

«Ξεφτίλες παιδιά δεν έχετε; Άχρηστοι ελεεινοί, ζώα παιδιά δεν έχετε;», φώναξαν από την πλευρά τους συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

Οι συγγενείς ξέσπασαν κατά τις αγορεύσεις των συνηγόρων των έξι καταδικασθέντων για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

  • Ακροατήριο: Διάλυσαν τα σπίτια μας… το δικαστήριο σας είναι μια προσβολή στους νεκρούς στους ζωντανούς και στην αλήθεια.
  • Προέδρος: Να περάσετε έξω…
  • Ακροατήριο: Σας θεωρώ προσωπικά υπεύθυνοι για τα χάλια της χώρας. Βγάλτε μας όλους έξω!
  • Γυναικα: Δεν φοράει παντελόνια κανένας σας. Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες…
  • Πρόεδρος: Μη διακόπτετε
  • Γυναίκα: Δεν μπορώ πνίγομαι. Το εγκεφαλικό θα το πάθω τώρα
  • Άνδρας: 24χρονών παιδί έχασε.. αφήστε την
  • Προέδρος: Δεν θα διακόπτετε τους συνηγόρους!
  • Γυναίκα: Ποτέ να τους βρω να τα πω;

«Όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε και εμείς βασιζόμασταν σε εσάς…», φώναξε προς το δικαστήριο συγγενής θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς. Άλλοι συγγενείς ξέσπασαν σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης για ενοχή μόνο έξι κατηγορουμένων.Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι για την τραγωδία- Τους επιβλήθηκε ποινή 5 ετών, την εξαγοράζουν με 40.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δόσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για εσάς ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε τις ακόλουθες ποινές στους έξι ενόχους:

  • Στον Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 ετών
  • Στον Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών έκτιτεα τα 5.
  • Στον Ιωάννη Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
  • Στον Νίκο Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
  • Στον Χαράλαμπο Χιώνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτεα τα 5.
  • Στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου