Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024

Ο Δένδιας ονειρεύεται «αμυντικό θόλο», ο Μητσοτάκης αγορές του αιώνα αλλά λεφτά για γιατρούς δεν έχουν! (Video)





Μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα για Παιδεία, για Υγεία ή για υποδομές αλλά περιέργως πως υπάρχουν δεκάδες δισ. για την Άμυνα, αν πιστέψουμε τις «παραγγελίες» και τις σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που βρήκε τεράστια ποσά για να υποσχεθεί –μεταξύ άλλων- δεκάδες F-16 και F-35.

Αυτή τη φορά η επιτυχία του αμυντικού θόλου στο Ισραήλ μετά την προαναγγελθείσα επίθεση του Ιράν (στο Ισραήλ κόστισε η κατάρριψή τους πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια) ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως και η Ελλάδα επιθυμεί έναν τέτοιο «θόλο».


Ας σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες η ανάπτυξη του «θόλου» από το Ισραήλ στοίχισε πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια και διήρκησε οκτώ χρόνια. Ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2022

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως μέσα στο σχεδιασμό υπάρχει και ένας anti-drone θόλος.

Όπως είπε μάλιστα, το σχέδιο αυτό έχει «έχει ήδη δρομολογηθεί» και πρόσθεσε ότι «η χώρα έπρεπε να αποκτήσει αντιαεροπορικό θόλο. Δηλαδή ένα συνολικό σύστημα κάλυψης και επίσης έναν anti-drone θόλο».

«Ανεξάρτητα από το τι βοήθεια μπορεί και θα πάρει η Ελλάδα, η Ελλάδα πρέπει να μπορεί και μόνη της. Η χώρα πρέπει να μπορεί να θωρακίσει τον εαυτό της και μόνη της. Στα αντιαεροπορικά, αυτό είναι εφικτό. Η Ελλάδα δεν είναι μια επιθετική δύναμη, δεν διεκδικεί κάτι από οποιονδήποτε, αυτό που σχεδιάζει είναι να προασπίσει την επικράτεια. Αυτό είναι απολύτως εφικτό» εξήγησε ο κ. Δένδιας.



Είναι βέβαια απορίας άξιο πως η Άμυνα προσφέρεται για τόσα σχέδια – άσχετα αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι- αλλά όταν πρόκειται για την ακρίβεια στην αγορά, για αύξηση στις συντάξεις, για αύξηση του προσωπικού του ΕΣΥ και για καθηγητές –για να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα- η κυβερνητική απάντηση είναι πάντα «όχι».

Στην ίδια συνέντευξη με αφορμή τις Ευρωεκλογές ο κ. Δένδιας καταφέρθηκε κατά του «λαϊκισμού» λέγοντας πως «ο διακύβευμα είναι περισσότερη Ευρώπη ή λιγότερη Ευρώπη;»

Αναρωτιέται βέβαια κανείς αν η χώρα που βρίσκεται σήμερα στον πάτο της Ευρώπης είναι μέσα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Γιατί χωρίς Δημόσια Παιδεία, Δημόσια Υγεία, Κοινωνική Πολιτική και μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων δεν υπάρχει Ευρώπη. Ούτε και τα ελάχιστα χρήματα διέθεσαν έγκαιρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων! Εκτός και αν μιλάνε για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων.


Πάντως λεφτά υπάρχουν για όπλα και για θόλους, όχι όμως για γιατρούς. Και αυτό δεν είναι «λαϊκισμός» αλλά πραγματικότητα.

Ίσως βέβαια οι μεγάλες αγορές να είναι «συμφέρουσες»


.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου