Παρασκευή, Απριλίου 19, 2024

Eγκλημα Τέμπη: Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο

 

Έγκλημα Τέμπη: Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο

Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν στο ιδιόκτητο οικόπεδο «Πανδρεμμένου» στα Πηγάδια Λάρισας, όπου μετά τη σύγκρουση μεταφερθήκαν 25 φορτηγά με χώμα και αδρανή υλικά.

Πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο ανακριτής βεβαίωσε συγγενείς θυμάτων που βρέθηκαν στον χώρο πως εντοπίστηκαν ζωικά οστά. Τα οστά αυτά βρέθηκαν κατά την διάρκεια των εκσκαφών που έγιναν από τις πρώτες μέρες και την διαλογή των υλικών. Ανάμεσα σε αυτά βρέθηκαν πολλά συντρίμμια από τα τρένα και κάποια ζωικά κόκκαλα.   

Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό πως τα εν λόγω ζωικά κόκκαλα δεν υποδείχθηκαν από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους αλλά βρέθηκαν κατά την διάρκεια του κοσκινίσματος. Μάλιστα, βρίσκονταν στον πάτο των αναχωμάτων γεγονός που υποδεικνύει πως προϋπήρχαν στο χώρο, πριν δηλαδή πεταχτούν εκεί τα φορτηγά με το χώμα από το σημείο της σύγκρουσης.

Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν σταματάνε σε ζωικούς ιστούς ή κόκαλα. Είναι εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα να εντοπίζουν μόνο ανθρώπινο βιολογικό υλικό, όπως υπολείμματα ή ανθρώπινα μέλη, ακόμα και μετά από την παρέλευση δεκατριών ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr πράγματι, με εντολή του εφέτη ανακριτή τα ευρήματα πήγαν για έλεγχο ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για κάποια διαφορετική εξήγηση.

Με κάθε σεβασμό στις οικογένειες που αγωνιούν μήπως βρεθούν και πάλι ανθρώπινα υπολείμματα αναφέρουμε πως αν έχουν ήδη βρεθεί ή αν βρεθούν ανθρώπινα υπολείμματα στο ιδιόκτητο οικόπεδο, τότε η διαδικασία που ακολουθείτε είναι να καταγραφούν από το συνεργείο της ομάδας που επιχειρεί στον χώρο και να παραδοθούν στο αρμόδιο τμήμα του ΤΕΕ ώστε να σταλούν για ανίχνευση DNA. Την ίδια στιγμή, ο Βασίλης Κοκοτσάκης, τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη, είπε, μιλώντας στον 98.4, ότι η εθελοντική ειδική ομάδα Anubis εντόπισε ένα καθαρό δείγμα και ένα «ύποπτο» ανθρώπινου υλικού, που ήδη εστάλησαν για ταυτοποίηση DNA στην Αθήνα. 

To αν θα βρεθεί και τελικά θα ταυτοποιηθεί το τυχόν γενετικό υλικό έχει να κάνει με το πόσο είναι επηρεασμένο το δείγμα από καιρικές και άλλες συνθήκες, καθώς ό, τι και να βρεθεί θα είναι εκτεθειμένο πάνω από ένα χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση τα τυχόν ευρήματα της έρευνας της ομάδας Anubis θα γνωστοποιηθούν στους τεχνικούς συμβούλους και στις οικογένειες μετά το πέρας της έρευνας, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο λάθους.

Όλα αυτά εν αναμονή των επίσημων εργαστηριακών ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου