Παρασκευή, Απριλίου 19, 2024

«Survivor» η δίκη Τραμπ: Γιατί «αποχωρούν» ο ένας μετά τον άλλο οι ένορκοι Ήδη δύο ένορκοι απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντα του ενόρκου στη δίκη Τραμπ.



AP Photo

 
 


Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο δικαστήριο για την τρίτη ημέρα της ιστορικής δίκης του στο Μανχάταν σχετικά με τα χρήματα που έδωσε σε πρώην πορνοστάρ για να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

Το δικαστήριο εξετάζει εκατοντάδες υποψήφιους ενόρκους για να προσπαθήσει να καλύψει τις τελευταίες θέσεις στην 12μελή επιτροπή.


Το δικαστήριο χρειάζεται επίσης έξι αναπληρωματικούς, οι οποίοι πρέπει να είναι έτοιμοι ήδη από τη Δευτέρα για τις εναρκτήριες αγορεύσεις.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε 34 κατηγορίες για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων προκειμένου να αποκρύψει μια πληρωμή 130.000 δολαρίων στη Στόρμι Ντάνιελς για να καλύψει μια σχέση που ο ίδιος αρνήθηκε.
Ο Τραμπ διαμαρτύρεται για το δικαστήριο που είναι πολύ κρύο

Ο Ντόναλντ Τραμπ προφανώς δεν ένιωθε τη ζέστη την τρίτη ημέρα της επιλογής των ενόρκων.


«Είναι αρκετά κρύο», αστειεύτηκε ο πρώην πρόεδρος στους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε για το μεσημεριανό διάλειμμα.

Ο επικεφαλής δικηγόρος του Τοντ Μπλανς πλησίασε τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν νωρίτερα στην πρωινή συνεδρίαση για να ρωτήσει αν θα μπορούσε να κάνει το δικαστήριο πιο ζεστό.


Ο Μέρτσαν συμφώνησε ότι υπήρχε μια ψύχρα, αλλά προειδοποίησε ότι ακόμη και αν ανέβαζε λίγο τον θερμοστάτη θα οδηγούσε σε τεράστια αύξηση της ζέστης.
Υποψήφιος Ιταλός ένορκος απαλλάχθηκε - για τις ιστορίες που διάβασε και συνέδεαν τον Τραμπ με τα πάρτι «Bunga Bunga» του Μπερλουσκόνι

Ένας άντρας από την Ιταλία απαλλάχθηκε από τη θέση του ενόρκου, αφού παραδέχθηκε ότι διάβασε ιστορίες σχετικά με τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τα διαβόητα πάρτι «Bunga Bunga» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μια πολύ ισχυρή σύνδεση με τον κ. Τραμπ και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι» είπε.

«Θα ήταν λίγο δύσκολο για μένα να διατηρήσω την αμεροληψία και τη δικαιοσύνη μου», ανέφερε.


Ως αποτέλεσμα, του είπαν ότι μπορούσε να πάει σπίτι του.

Η θητεία του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Μπερλουσκόνι στην εξουσία σημαδεύτηκε από μια σειρά σκανδάλων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η διοργάνωση πάρτι όπου γίνονταν όργια, γυμνές βουτιές και στριπτίζ.

Τα πάρτι αυτά έμειναν γνωστά ως «Bunga Bunga» πάρτι.
Πώς η απόρριψη του πρώτου ενόρκου μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα επιλογής

Ο πρώτος από τους δύο ενόρκους που απομακρύνθηκαν την Πέμπτη ήταν μια νοσηλεύτρια ογκολογικής κλινικής, η οποία ανησυχούσε ότι είχε ήδη ταυτοποιηθεί.


Η γυναίκα, την οποία ο δικαστής Juan Merchan, θεώρησε «πολύ καλό» μέλος της επιτροπής, δήλωσε ότι οι φίλοι και η οικογένειά της γνώριζαν ότι ήταν στην υπόθεση του πρώην προέδρου.

Οι ανησυχίες την ώθησαν να επανεξετάσει αν μπορούσε να υπηρετήσει και το καθήκον της να είναι «δίκαιη» μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο.

Ο δικαστής στη συνέχεια την απάλλαξε, σε ένα ανησυχητικό σημάδι για το δικαστήριο που θα προχωρήσει.



Ο δικαστής Merchan έλαβε άμεσα μέτρα απαγορεύοντας την αναφορά του τόπου εργασίας ενός πιθανού ενόρκου ή τη λεπτομερή περιγραφή της σωματικής του εμφάνισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου