Τρίτη, Μαΐου 28, 2024

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Ο Μάικ Πομπέο και η ελίτ από 22 χώρες στην Αθήνα (Εικόνες) Σημαντικές προσωπικότητες στην Αθήνα για το Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.




ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

 
 


Πρόκειται για την ελίτ της ελληνοαμερικανικής κοινότητας αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από συνολικά 22 χώρες. Ήρθαν στην Αθήνα για το διεθνές συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με κεντρικό ομιλητή τον Μάικ Πομπέο.

Μεταξύ αυτών, ο διοικητής των Αρχόντων των ΗΠΑ - ανήκουν στο Τάγμα του Αγίου Ανδρέα - Αντώνης Λυμπεράκης, ο υποδιοικητής και δικαστικός Θεόδωρος Μποζονέλης και ο πνευματικός σύμβουλος του τάγματος, father Άλεξ Καρλούτσος. Ο τελευταίος είναι ο εμνευστής της διάσκεψης. Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί...





Στην Αθήνα είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζων Κατσιματίδης, ο γνωστός λομπίστας Μάικ Μανάτος, ο μεγαλοκατασκευαστής Γιώργος Παντελίδης, ο Άλεξ Πρίτσος, πρώην στέλεχος της υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Νικ Λαρυγγάκης και ο πρόεδρος των Ελλήνων δικηγόρων της Νέας Υόρκης, Γιώργος Ζαπάντης.
Ο τίτλος του Άρχοντα

Ο τίτλος του Άρχοντα, όπως και τα οφίκια του Μέγα Λογοθέτη, του Χαρτοφύλακα, του Πρωτονοτάριου και 40 ακόμα, είναι εκκλησιαστικά τιμητικά παράσημα. Απονέμονται από τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε προσωπικότητες που υπηρετούν την πίστη και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι τίτλοι απονέμονταν από τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες και διατηρούνται ακέραιοι εδώ και αιώνες.

Οι Άρχοντες του Αγίου Ανδρέα οργανώθηκαν επίσημα ως Knights of St. Andrew το 1966, από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβο, με πρώτο διοικητή τον Πιερ Ντε Μετς, που παρέμεινε στη θέση αυτή ως το 1976 και είχε τον τίτλο του Άρχοντα Μεγάλου Σκευοφύλακα.


Κατόπιν, η αδελφότητα ονομάστηκε Τάγμα του Αγίου Ανδρέα και εργάζεται για τη στήριξη της Ορθοδοξίας.
700 Άρχοντες από τις ΗΠΑ

Από τους 1.250 Άρχοντες οι 700 προέρχονται από τις ΗΠΑ. Ανάμεσά τους και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζωρτζ Τσούνης. Μάλιστα, είναι άλλοι 550 σε όλον τον κόσμο, από την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Στην Αθήνα οι Άρχοντες είναι μέλη της Αδελφότητας «Παναγία η Παμμακάριστος», με πρόεδρο τον Αθανάσιο Μαρτίνο. Περίπου 100 από τα μέλη αυτής της αδελφότητας ζουν στην Ελλάδα και είναι διακεκριμένες προσωπικότητες. Όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Νικόλας Πατέρας, ο Σπύρος Λάτσης, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου.
Οι ομιλητές στο συνέδριο

Το συνέδριο, με θέμα την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διεξάγεται από τη Δευτέρα (27/5) έως την Τετάρτη στη Στοά του Αττάλου, στην Παλιά Βουλή και στο Ζάππειο.


Κεντρικοί ομιλητές είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο, η τοποθέτηση του οποίου θα γίνει την Τρίτη (28/5), η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη και ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Vilnius Gintaras Grusas.
Δείτε φωτογραφίες:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου