Κυριακή, Μαΐου 12, 2024

Το νέο κύμα δημοσκοπήσεων και το καθοριστικό «50%» Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις για τη δύναμη των κομμάτων και τους συσχετισμούς.




Φωτογραφία αρχείου

 
 


Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι περισσότερες εταιρείες να «μετρούν» τα κόμματα στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές. Από το νέο «κύμα» των δημοσκοπήσεων προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα για τη δύναμη των κομμάτων και τους συσχετισμούς.

Πάντως, ο πιο σημαντικός «άγνωστος Χ» για τους δημοσκόπους παραμένει το ποσοστό συμμετοχής/αποχής των ψηφοφόρων. Γιατί τα ποσοστά όλων των κομμάτων θα καθοριστούν από τον αριθμό των ψηφοφόρων που θα προσέλθουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Αν η συμμετοχή ξεπεράσει το 50%, τα αποτελέσματα θα είναι πιο λογικά. Αν υποχωρήσει κάτω από το 50%, τότε αναμείνατε εκπλήξεις σημαντικές. Όπως, επίσης, θα είναι σημαντικό αν η αποχή είναι «οριζόντια» ή «ασύμμετρη».


Όλα αυτά αναμένεται να είναι πιο καθαρά, όταν οι δημοσκόποι πάρουν στα χέρια τους τις έρευνες που θα «τρέξουν» από Δευτέρα.

Ρ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου