Τρίτη, Μαΐου 21, 2024

Πέθανε στα 51 του ο «Εσκομπάρ» της Κρήτης - Αποφυλακίστηκε με άδεια λίγων ωρών ο γιος του για να πάει στην κηδεία Ποιος ήταν ο έμπορος ναρκωτικών και πώς απέκτησε το προσωνύμιο «Εσκομπάρ» - Απεβίωσε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου το Σάββατο και η κηδεία του τελέστηκε την Κυριακή - Είχε αποφυλακιστεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας




Έφυγε από τη ζωή ο διαβόητος Κρητικός «Εσκομπάρ» που είχε εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών και είχε αποφυλακιστεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρούσε.

Στις υποθέσεις του είχε εμπλακεί και ο γιος του, ο οποίος τελεί υπό κράτηση και χρειάστηκε να λάβει ολιγόωρη άδεια προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του φρουρούμενος. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κηδεία δεν τελέστηκε σε κλειστό κύκλο αλλά είχε πολύ κόσμο.


Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο 51χρονος απεβίωσε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου το Σάββατο το μεσημέρι και η κηδεία του τελέστηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 σε χωριό της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς. Μετά την κηδεία ο γιος του που βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση για τη γνωστή υπόθεση με το δέμα από την Ολλανδία, επέστρεψε στη φυλακή.

Ο εκλιπών είχε αποφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2023, καθώς προέβη τότε σε αίτημα αποφυλάκισης με όρους, λόγω εκτεταμένης διασποράς καρκίνου.



ΚλείσιμοΥπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2023 μαζί με τον 24χρονο σήμερα γιο του και μια 42χρονη σήμερα γυναίκα για υπόθεση κοκαΐνης. Μετά το αίτημα αποφυλάκισης εκδόθηκε διάταξη από την Ανακρίτρια η οποία επέβαλλε, αντί κράτησης, περιοριστικούς όρους.

Το προσωνύμιο «Εσκομπάρ της Κρήτης»

Ο «Εσκομπάρ της Κρήτης» ήταν γνωστός εδώ και αρκετά χρόνια στις Αρχές.


Η υπόθεση, που έμελλε να του προσδώσει το προσωνύμιο “Εσκομπάρ της Κρήτης”, είχε διαδραματιστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μαζί με συναδέλφους τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, εντόπισαν θαμμένη – μετά από… πολύωρο σκάψιμο – σε βάθος 60 εκατοστών, σε χωράφι στον δήμο Γόρτυνας, πάνω από 3 κιλά κοκαΐνης, η οποία φέρεται να ήταν συσκευασμένη σε αεροστεγή μπολ.

Σημειώνεται ότι τα μπολ περιείχαν και ρύζι, προκειμένου να μη βραχεί και καταστραφεί η ναρκωτική ουσία από το υγρό πιάτων που, επίσης, είχε τοποθετηθεί, ούτως ώστε να μην εντοπίζεται ούτε από σκύλους-ανιχνευτές. Εκτός από τον 50χρονο άνδρα, η Αστυνομία συλλαμβάνει τη γυναίκα του, τον ανήλικο – τότε – γιο τους, αλλά και τον ηλικιωμένο πατέρα του “Εσκομπάρ”.

Ο «Εσκομπάρ της Κρήτης» δεν μπορούσε να αντισταθεί στην χλιδή και ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες από στιγμές του σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, πλουσιοπάροχα πρωινά δίπλα στην πισίνα και πανάκριβα εστιατόρια. Την παραμονή της σύλληψης του ο 42χρονος απολάμβανε το γεύμα του στο Καβούρι με θέα την θάλασσα. Νωρίτερα όπως μετέδιδε τότε το Cretalive είχε περάσει και για ένα… καπουτσίνο από Γλυφάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου