Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Πτήση-τρόμου: Σοκάρουν τα βίντεο και οι εικόνες των επιβατών – Το αεροπλάνο έχασε 6.000 πόδια σε τρια λεπτά




Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από τις αναταράξεις είναι ο απολογισμός της πτήσης θρίλερ της Singapore Airlines από το Λονδίνο στην Σιγκαπούρη που αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην Μπανγκόγκ. Οι εικόνες και τα βίντεο μέσα από το αεροσκάφος που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν.

Το αεροσκάφος, λόγω των αναταράξεων, έχασε 6.000 πόδια μέσα σε 3 λεπτά και παρέμεινε στα 31.000 πόδια για λιγότερο από 10 λεπτά πριν κατέβει γρήγορα και προσγειωθεί στην Μπανγκόκ σε λιγότερο από μισή ώρα.


Η Singapore Airlines δεν διευκρίνισε τον αριθμό των τραυματιών, όμως ταϊλανδέζικα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για 30 ανθρώπους.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 229 άτομα, εκ των οποίων τα 18 ήταν μέλη του πληρώματος και τα 211 επιβάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, ενώ ήδη δημοσιεύονται τα πρώτα βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους όταν ξεκίνησαν οι αναταράξεις.

Οι επιβάτες πασχίζουν να κρατηθούν στις θέσεις και προσεύχονται εν μέσω σφοδρών αναταράξεων. Επικρατεί πανικός και ακούγονται ουρλιαχτά.

Οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν το μέγεθος των αναταράξεων αλλά και τον πανικό που επικράτησε μέσα στο αεροπλάνο. 

Στο πάτωμα έχουν πέσει οι δίσκοι με τα φαγητά που προορίζονταν για τους επιβάτες. Στην καμπίνα έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου ενώ κάποιοι επιβαίνοντες είναι γεμάτοι αίματα στο πρόσωπο.

Σε ένα ακόμη βίντεο ο πιλότος ανακοινώνει την αναγκαστική προσγείωση στη Μπανγκόκ.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης έστειλαν ασθενοφόρα και ομάδες έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi.

Ο Keerati Kitmanawat, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airports of Thailand Public Company Limited (AOT) είπε ότι όοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο κοντά στο αεροδρόμιο. Η επιχείρηση έγινε σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του νόμου περί αεροναυτιλίας, ενώ θεωρείται ότι το περιστατικό οφείλεται στις διακιμάνσεις των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πέσει στον αέρα.

Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας

«Η πτήση #SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λονδίνο (Χίθροου) προς Σιγκαπούρη στις 21 Μαΐου 2024, αντιμετώπισε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διαδρομή. Το αεροσκάφος εξετράπη της πορείας του προς την Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός στο Boeing 777-300ER. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος».

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού. Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές της Ταϊλάνδης για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχουμε οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί. Θα παρέχουμε τακτικές ενημερώσεις στους λογαριασμούς μας στο Facebook και στο Χ».>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου