Δευτέρα, Μαΐου 13, 2024

Application για τη βία ανηλίκων...

 



...και «διευκολύνσεις» στα... δικαιολογητικά για πλημμυροπαθείς...
Το καθιερωμένο κυριακάτικο post στο Facebook έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσπάθησε να τονίσει θετικά μέτρα της κυβέρνησης την εβδομάδα που πέρασε. 

Ξεκίνησε... με μία αναφορά στην ημέρα της Μητέρας, λέγοντας πως η «δική μας στήριξη στις μητέρες είναι διαρκής και έμπρακτη». Επανέλαβε μερικά κυβερνητικά μέτρα για τη μητρότητα που έχουν ήδη θεσπιστεί, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την ακρίβεια που «καλπάζει» από το 2021 και «εξατμίζει» γρήγορα τα όποια μικρά βοηθήματα.

«Μερικά μόνο παραδείγματα από τη δεύτερη θητεία μας, είναι η εκ νέου αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά (αφού έχουμε ήδη αυξήσει κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί στην πρώτη θητεία μας), η επέκταση του επιδόματος μητρότητας, από 4 σε 9 μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, και η αύξηση του επιδόματος γέννησης που θεσπίσαμε στην πρώτη θητεία μας, από €2.000 για κάθε παιδί σε €2.400 έως €3.500, αναλόγως του αριθμού των παιδιών», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ακόμα, ο πρωθυπουργός εστίασε και στη βία των ανηλίκων, υπογραμμίζοντας την τηλεφωνική γραμμή 10201 που ενεργοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και έχει στόχο να συμβάλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας, ενώ αναφέρθηκε και στο ειδικό application για τα κινητά τηλέφωνα, όπου ανήλικοι θα μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά βίας. Πάντως, το panic button για την έμφυλη βία έχει ουκ ολίγες φορές καταγγελθεί από τα θύματα ως αναποτελεσματικό και δυσλειτουργικό, ενώ η επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. δεν αρκεί για να αποτραπεί η βία και να προστατευθούν τα θύματα.  

«Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί συνεχώς, όλο το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα, σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι, μέσω του 10201, εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων θα διαχειρίζεται τις καταγγελίες, θα κινητοποιεί άμεσα τις υπηρεσίες ανάλογα με την ανάγκη, αλλά θα παρέχει και συμβουλές σε παιδιά και γονείς. Το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθεί και ένα ειδικό application για κινητά τηλέφωνα, μέσω του οποίου θα μπορούν οι ανήλικοι να καταγγείλουν περιστατικά και να ζητήσουν βοήθεια. Θα σας γράψω γι’ αυτό όταν το έχουμε. Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές μας συνεχίζονται», σχολίασε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου