Κυριακή, Μαΐου 12, 2024

Μητσοτάκης - ΛΑΡΚΟ / Θορυβήθηκε από τις μεγάλες συγκεντρώσεις των εργαζόμενων - Θα τους δει τη Δευτέρα BINTEO


«Αν δεν πάρει πίσω τις απολύσεις, αν δεν βάλει ξανά το εργοστάσιο μπροστά, η κυβέρνηση θα μας βρίσκει μπροστά της» το μήνυμα των εργαζομένων από τη Χαλκίδα


Συνάντηση θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους της ΛΑΡΚΟ τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από τις μαζικές αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις τους, τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στις 10:30 το πρωί, πριν από την αναχώρησή του για την Άγκυρα για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που έγινε γνωστό κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα το απόγευμα του Σαββάτου (11/5), σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.



Την ίδια στιγμή που 700 οικογένειες βρίσκονται ξαφνικά στον δρόμο μετά από απόφαση της ΝΔ, ο πρωθυπουργός από τη Χαλκίδα έκανε λόγο για μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες, και υποστήριξε ότι ενώ το 2019 πήγαιναν πολίτες στα γραφεία βουλευτών και ζητούσαν δουλειά, σήμερα πηγαίνουν οι εργοδότες και ζητούν εργαζόμενους.
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ»



Το απόγευμα του Σαββάτου, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους, έχοντας στο πλευρό τους συνδικάτα και φορείς από την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα με τα πανό και τα μπλοκ τους γέμισαν την παραλία της Χαλκίδας, με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη.

«Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ έχει αυτουργό, Σταϊκούρα, Χατζηδάκη και πρωθυπουργό»: Με το σύνθημα αυτό κατήγγειλαν την κυβέρνηση και απαίτησαν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

«Αν δεν πάρει πίσω τις απολύσεις, αν δεν βάλει ξανά το εργοστάσιο μπροστά, η κυβέρνηση θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της», ξεκαθάρισαν. «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές να βάλουμε μπροστά», φώναξαν. «Αλληλεγγύη στην εργατιά της ΛΑΡΚΟ, με οργάνωση κι αγώνα να 'ρθουν τα πάνω κάτω», διεμήνυσαν.

Είχε προηγηθεί, το απόγευμα της Παρασκευής, η μαζική τους κινητοποίηση στην Αθήνα, όπου έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που σχεδιάζει να τους πετάξει από τη Δευτέρα στην ανεργία και να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου