Κυριακή, Μαΐου 26, 2024

Οι δικηγόροι του Τραμπ προσπαθούν να εμποδίσουν την κυκλοφορία ταινίας που τον εκθέτει...




Ο σκηνοθέτης της ταινίας «The Apprentice» Αλί Αμπάσι κάλεσε τη νομική ομάδα του Τραμπ «να δει πρώτα την ταινία πριν προχωρήσει. Πολύς κόσμος λέει ότι ο Τραμπ μηνύει άλλους ανθρώπους, αλλά δεν λένε ποτέ ποιο ήταν το ποσοστό της επιτυχίας του»... 
Ηταινία του Αλί Αμπάσι «The Apprentice», και αφορά τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής δραστηριότητας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τη συμπεριφορά έναντι της πρώτης συζύγου του, Ιβάνα, έκανε την πρεμιέρα της στο 77ο Φεστιβάλ των Κανών. Η βιογραφική ταινία, στην οποία ο Τραμπ εμφανίζεται να βιάζει τη σύζυγό του, προκάλεσε σοκ στο κοινό, ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αποδυθεί σε αγώνα να απαγορεύσει την κυκλοφορία της στις ΗΠΑ.


Βέβαια, το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης μπορεί να μην είναι το επιθυμητό για τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, που προφανώς φοβάται μην εκτεθεί κι άλλο στα μάτια των ψηφοφόρων, ευρισκόμενος υπόδικος για σειρά υποθέσεων.


Οι δικηγόροι του μεγαλοεπιχειρηματία έχουν ήδη αποστείλει επιστολή στους παραγωγούς της ταινίας με το αίτημα να σταματήσει η προβολή της, ενώ η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, που διεκδικεί για δεύτερη φορά την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της ταινίας, υποστηρίζοντας ότι περιέχει «κατάφωρα ψεύδη».

Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας, Στίβεν Τσουνγκ, δήλωσε ότι «αυτό το σκουπίδι είναι καθαρή μυθοπλασία με εντυπωσιακά ψέματα τα οποία έχουν απομυθοποιηθεί εδώ και καιρό», ισχυριζόμενος ότι η ταινία συνιστά «καθαρή κακόβουλη δυσφήμιση, δεν πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας και δεν αξίζει καν μια θέση στον κάδο των αχρήστων καταστήματος με DVD που σύντομα θα κλείσει. Η θέση της είναι στην πυρά». 


 
Οργίλη ήταν η αντίδραση και του Νταν Σνάιντερ, πρώην επικεφαλής των ιδιοκτητών ομάδων αμερικανικού ποδοσφαίρου της Ουάσιγκτον, δισεκατομμυριούχος, υποστηρικτή του Τραμπ, ο οποίος μάλιστα είχε χρηματοδοτήσει και την ταινία. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety είναι «έξαλλος» και θα στηρίξει τη νομική προσπάθεια να απαγορευθεί η κυκλοφορία της ταινίας. 

Από τη δική τους πλευρά, οι παραγωγοί της ταινίας υποστηρίζουν ότι το «The Apprentice» δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά «ένα δίκαιο και ισορροπημένο πορτρέτο του πρώην προέδρου» και πως «θέλουμε όλοι να το δουν και μετά να αποφασίσουν».

Η ταινία, που στην έναρξή της αναφέρει ότι περιγράφει «δραματοποιημένα περιστατικά», κατά την προβολή της προκάλεσε ανατριχίλα στους θεατές των Κανών, καθώς εμφανίζει τον Τραμπ να υποβάλλεται σε λιποαναρρόφηση, χειρουργείο στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και να βιάζει την πρώτη του σύζυγο Ιβάνα, αφού προηγουμένως την έχει ρίξει στο πάτωμα χτυπώντας την. Αυτή σκηνή μάλιστα βασίστηκε σε καταγγελία της ίδιας από το 1989, η οποία μάλιστα περιγράφηκε και στη διαδικασία έκδοσης του διαζυγίου τους το 1990, ωστόσο αργότερα η Ιβάνα Τραμπ έκανε πίσω από την καταγγελία της. 

Ο σκηνοθέτης πάντως, Αλί Αμπάσι, δεν φαίνεται να ανησυχεί για την απειλή μηνύσεων. Όπως είπε, «η νομική ομάδα του Τραμπ καλύτερα να δει πρώτα την ταινία πριν προχωρήσει. Πολύς κόσμος λέει ότι ο Τραμπ μηνύει άλλους ανθρώπους, αλλά δεν λένε ποτέ ποιο ήταν το ποσοστό της επιτυχίας του». 

Εμείς πάντως σκεφτόμαστε ότι μάλλον διαφήμιση κάνει στην ταινία ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ κυνηγώντας και απειλώντας τους συντελεστές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου