Τρίτη, Μαΐου 28, 2024

Επιμένει να προκαλεί την Ελλάδα η Σιλιάνοφσκα: «Έχουμε ελευθερία έκφρασης και αυτοπροσδιορισμού»





Έχει το θράσος να δηλώνει κιόλας πως δεν παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών!


Δεν σταματάνε τις προκλήσεις οι βόρειοι γείτονες του κρατιδίου των Σκοπίων, μετά και την επικράτηση του VMRO-DPMNE, με τη νέα πρόεδρο Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα να δηλώνει με θράσος πως δεν παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία»!



Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας zhurnal.mk η Σκοπιανή πρόεδρος ανέφερε:

«Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι και τώρα. Υπέγραψα τη δήλωση με το σημερινό μας όνομα, το όνομα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύω όμως και στην ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού, που δεν είναι μόνο συλλογική και αναφέρεται σε έθνη, αλλά μπορεί να είναι και ατομική.



Επομένως, για εμένα, η ελευθερία της σκέψης, ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται και άρα δεν υπάρχει παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών από μέρους μου».

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα μάλιστα στην επίσκεψή της στο Βατικανό σε ανάρτησή της μίλησε πάλι για… «Μακεδόνες πολίτες», ενώ στη νέα ιστοσελίδα της Προεδρίας υπάρχει απλώς το εθνόσημο χωρίς το έως τώρα «Προεδρία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας»!



Τι περιμένει η ελληνική κυβέρνηση για να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων την Συμφωνία των Πρεσπών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου