Κυριακή, Μαΐου 26, 2024

Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος για φωτιές στο όρος Αιγάλεω – Η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια Ο συλληφθείς για τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω ομολόγησε τον εμπρησμό.



Φωτογραφία αρχείου

 


Ένα άτομο, τουρκικής υπηκοότητας, συνελήφθη για τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (26/05), και μάλιστα ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, ο Βασίλης Κικίλιας έγραψε: «Τρεις φορές, αυτόν τον μήνα, εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα, όμως, συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».



Και σήμερα φωτιά στην Περιφερειακή του Αιγάλεω

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για φωτιά που προκλήθηκε σε δασική έκταση, την Κυριακή (26/05), στην Περιφερειακή Αιγάλεω και δη στο ύψος του Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο Χ, η Πυροσβεστική έγραψε: «Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και 1 E/Π. Συνδρομή από υδροφόρες OTA».


Τελικά, η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο αργότερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου