Κυριακή, Μαΐου 12, 2024

Στο Γαλάτσι η ΕΛ.ΑΣ (και η ΕΥΠ) αναστενάζει – Συναγερμός για τη συγκέντρωση Ράμα Ο Έντι Ράμα θα εκφωνήσει ομιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.



AP | Darko Vojinovic

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ για τη σημερινή επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα, με τους επιτελείς της Αστυνομίας να έχουν προχωρήσει τα τελευταία 24ωρα σε σειρά συσκέψεων για την ενεργοποίηση του σχεδίου ασφαλείας που προβλέπεται στις επισκέψεις αρχηγών κρατών στη χώρα μας.

Ακόμα και εάν η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ως «ιδιωτική», οι αστυνομικές Αρχές τη λαμβάνουν υπόψη σε σχέση με το σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας ως επίσκεψη αρχηγού κράτους.


Όπως λένε αρμόδιες πηγές, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν έχει περιέλθει κάποια πληροφορία στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία. Τα μέτρα ασφαλείας χαρακτηρίζονται δρακόντεια, καθώς οι Αρχές σε τέτοιου είδους ομιλίες φοβούνται είτε το ενδεχόμενο κάποιας προβοκάτσιας είτε το ενδεχόμενο κάποιας πρόκλησης από ακροδεξιούς. Τα αρμόδια στελέχη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη ότι η επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού γίνεται σε μία τεταμένη περίοδο λόγω της υπόθεσης Μπελέρη.

Συνολικά στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται σήμερα 1.000 αστυνομικοί από την ΕΚΑΜ, την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την Ασφάλεια, την Τροχαία, τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ, την Αντιτρομοκρατική και την Κρατική Ασφάλεια, ενώ θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές σε σημεία που θα κριθούν ως ιδιαίτερης σημασίας.


Μαζί με τον Έντι Ράμα θα βρίσκεται η προσωπική του φρουρά που θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσει, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι και το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου θα είναι «αποστειρωμένη». Στον αττικό ουρανό θα πετάνε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και drone, που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Χθες έγινε εξονυχιστικός έλεγχος στο στάδιο του Γαλατσίου με σκυλιά του Τμήματος Πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ., για να αποκλειστεί και η παραμικρή πιθανότητα τοποθέτησης εκρηκτικών.


Παράλληλα, θα σαρώνονται τα social media, προκειμένου να ανιχνευτούν εγκαίρως τυχόν αναρτήσεις που παραπέμπουν σε δράση ακραίων ατόμων που θα μπορούσαν δυνητικά να δημιουργήσουν προβλήματα. Σημειώνεται πάντως ότι έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει κατά το παρελθόν την περιφρούρηση ανάλογων ομιλιών εκτιμούν ότι η αυξημένη αστυνομική παρουσία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά απέναντι σε κάποιον που θα σχεδίαζε να δημιουργήσει πρόβλημα ή να κάνει πράξη κάποια ακροδεξιά πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου