Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024

Φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία: Είχαν ζητήσει αύξηση αποζημίωσης λίγο πριν καεί Νέες αποκαλύψεις στο φως της δημοσιότητας για τη φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία.





EUROKINISSI

 

 


Σημαντικές αποκαλύψεις για το εργοστάσιο που ενεπλάκη στην υπόθεση με τα σχολικά γεύματα, που οδήγησαν παιδιά στο νοσοκομείο, το οποίο καταστράφηκε από φωτιά.

Σύμφωνα με το MEGA, υπήρξε πριν από την φωτιά e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα της αύξησης ασφαλίστρων για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση πυρκαγιάς.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπάρχουν τρεις σοβαρές ενδείξεις, που εξετάζονται αναφορικά με το σενάριο εμπρησμού: 


Αρχικά, η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς από το βαν σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση.

Η μυρωδιά της βενζίνης. Όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν ληφθεί 20 δείγματα από σημεία του κατεστραμμένου εργοστασίου και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους.


Τέλος, τα δύο καταγραφικά κάηκαν (δεν βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό), και το ζήτημα που τίθεται είναι εάν καταστράφηκε εντελώς από τη φωτιά ή... εξαφανίστηκε.


Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο

Όπως μετάδωσε νωρίτερα το iEidiseis, αποκαλύπτεραι ότι από πρόθεση μπήκε η φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμίαφωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία όπου παρασκευάζονταν τα σχολικά γεύματα από τα οποία δηλητηριάστηκαν δεκάδες μαθητές, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Lamia Report, η έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος που ερευνά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου, στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης», αναφέρεται σε εμπρησμό.


Οι αξιωματικοί της ΔΑΕΕ έκριναν ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση και έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα στοιχεία της έρευνας που συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχει παρέμβει και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητώντας να ερευνηθεί αν συνδέεται το γεγονός με τα χαλασμένα γεύματα. Η φωτιά, που κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο, προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής μία ημέρα πριν από τον επιτόπιο έλεγχο που θα πραγματοποιούσε ο ΕΦΕΤ και ενώ είχαν ήδη κατατεθεί μηνύσεις από γονείς μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου