Κυριακή, Μαΐου 12, 2024

Αρνείται η Αίγυπτος να συνεργαστεί με το Ισραήλ...

 



...για να φτάσει βοήθεια στη Ράφα...
Κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό ως υπεύθυνο για την «απαράδεκτη επιδείνωση» της κατάστασης στον θύλακα..
Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές στην πόλη Ράφα, καθώς ο ισραηλινός στρατός σφίγγει συνεχώς τον κλοιό και φαίνεται πως ετοιμάζεται για την εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση. Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός ζήτησε νωρίς το Σάββατο, από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, να απομακρυνθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι.


Ταυτόχρονα, το Ισραήλ είναι αυτό που ελέγχει τα περάσματα και τις διελεύσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς την πόλη του παλαιστίνιου θύλακα: βοήθειας που έχουν απόλυτη ανάγκη οι περίπου 1,3 εκατ. άμαχοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Αίγυπτος φέρεται να αρνείται να συνεργαστεί με το Ισραήλ για την είσοδο βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας από το πέρασμα της Ράφα, καθώς θεωρεί τον ισραηλινό στρατό ως υπεύθυνο για την «απαράδεκτη κλιμάκωση και επιδείνωση» της κατάστασης στον θύλακα. Αυτό μετέδωσε το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Alqahera News satellite, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της χώρας.


Την ίδια στιγμή, ισραηλινές πηγές ανέφεραν στο Channel 12 πως δεν μπορούν να φέρουν βοήθεια χωρίς την αιγυπτιακή συνεργασία, καθώς ανησυχούν πως μπορεί αυτό να επηρεάσει την ικανότητα του ισραηλινού στρατού να επιχειρεί στην περιοχή.

Με τη βοήθεια λοιπόν να ελαχιστοποιείται, δημιουργούνται συνθήκες περαιτέρω ασφυξίας για τους αμάχους, πολλοί από τους οποίους τρέπονται σε φυγή από τη Ράφα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου