Κυριακή, Μαΐου 26, 2024

Πανικός στο καθεστώς λίγο πριν από τις ευρωεκλογές: Με μήνυση η Μαρέβα Μητσοτάκη προσπαθεί να φιμώσει την Έλενα Ακρίτα – Τραγική φιγούρα ο… σύζυγος




Η Μαρέβα «υπενθυμίζει» στην Έλενα Ακρίτα τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της – Η απάντηση της δημοσιογράφου

«Τουλάχιστον απάντησε η ίδια κι όχι το Πρωθυπουργικό Γραφείο για λογαριασμό της όπως την άλλη φορά...»


Σε σημερινή ανάρτησή της, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δημοσιεύει τη μήνυση που έχει καταθέσει κατά της Έλενας Ακρίτα, με αφορμή δημοσιεύσεις που έκανε η γνωστή δημοσιογράφος και βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των οποίων επιτέθηκε στη σύζυγο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς… γνώση και συμμόρφωσή της!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η γνωστή επιχειρηματίας στην ανάρτησή της, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ «θα κληθεί να απολογηθεί στις δικαστικές αίθουσες μετά τη μήνυση που κατέθεσα στις 14.5.2024 σε βάρος της για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης». Προσθέτει δε «θα συνιστούσα ψυχραιμία στην Κα Ακρίτα σχετικά με τα όσα άθλια ψεύδη έχει πει προσβάλλοντας την προσωπικότητα μου» και επισυνάπτει την αρχική σελίδα της μήνυσης που έχει καταθέσει.

Από την πλευρά της, η Έλενα Ακρίτα σε… απαντητική ανάρτησή της σχολιάζει πως αυτή τη φορά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη «τουλάχιστον απάντησε η ίδια κι όχι το Πρωθυπουργικό Γραφείο για λογαριασμό της όπως την άλλη φορά», ενώ υποστηρίζει πως «για την ιστορία, ότι η κ. Μητσοτάκη έστειλε εξώδικο στις 5/4 διεκδικώντας μια συγγνώμη την οποία ουδέποτε έλαβε, επαναλαμβάνω πως δεν πρόκειται να ζητήσω καμία συγγνώμη. Αυτό που θα ζητήσω είναι η άρση ασυλίας μου όπως δεσμεύτηκα να το κάνω από την πρώτη στιγμή».

Καταλήγει δε, τονίζοντας: «Κύριε Πρωθυπουργέ θα χαρώ να τα πούμε από κοντά στα δικαστήρια»!

Θυμίζουμε πως το καταληκτικό σχόλιο της δημοσιογράφου αφορά σχετική ανάρτησή του Κυριάκου Μητσοστάκη «με την ιδιότητα του συζύγου και όχι του πρωθυπουργού» (όπως είχε δηλώσει ο ίδιος), στην οποία ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ».

Σημειώνεται πως η ανάρτηση της Μαρέβας ήρθε ως απάντηση σε προηγούμενη σημερινή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, στην οποία η τελευταία ανέφερε τα εξής: «Δεν έχω πάρει ούτε μήνυση ούτε αγωγή από την Μαρέβα Γκραμποφσκι Μητσοτάκη. Ίσως αργοτερα… Άλλωστε, έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα έρθει μαρτυρας εναντίον μου, έτσι δεν είναι;»

Σε ανάρτησή του τον προηγούμενο μήνα στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ιδιότητα του συζύγου και όχι του πρωθυπουργού, όπως ο ίδιος δήλωσε, υποστήριξε τη γυναίκα του στην σχετική διαμάχη της με τη δημοσιογράφο και βουλευτή.

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά», τόνισε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε: «H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου