Κυριακή, Μαΐου 12, 2024

Η «καταβόθρα» του πολέμου και οι λαοί...

 


Μέταλλο, πολύ μέταλλο αποδεικνύεται πως χρειάζεται για να σταθεί η λεγόμενη «στρατηγική αυτονομία» της ΕΕ. Οχι χρυσό για τα «χρυσά κουτάλια» που κάποτε η ΝΔ είχε υποσχεθεί στον λαό, όταν η χώρα έμπαινε στη «γριά» ΕΟΚ, «προκάτοχο» της ΕΕ...


Μιλάμε για ατσάλι με το οποίο θα κατασκευαστούν νέα όπλα και πυρομαχικά για να σταλούν στα μέτωπα των πολέμων που αιματοκυλούν ολόκληρους λαούς. Σήμερα στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική κι αύριο ίσως στην Ασία και τη Λατινική Αμερική.



Βλέπετε ο κόσμος μας έγινε πια «πολυπολικός» και τα «ηφαίστεια» των αντιθέσεων ανάμεσα στους ισχυρούς «πόλους» των μεγάλων δυνάμεων μπορούν να ραγίσουν τον πλανήτη μας σε καμπόσα σημεία, προκαλώντας όλεθρο. Μονάχα που γι’ αυτό θα χρειαστούν σίδερο, ατσάλι, πυρίτιδα και όλα τα σχετικά.


Ενας από τους παγκόσμιους ισχυρούς «πόλους» είναι ο ευρωατλαντισμός, δηλαδή η συμμαχία των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων που τα τελευταία 75 χρόνια σφυρηλατήθηκε στο αμόνι του ΝΑΤΟ. Κι έγινε τόσο ισχυρός που πλέον μπορεί και να… κλωνοποιηθεί. Να φτιαχτεί δηλαδή κι ένα «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ», ώστε η ΕΕ να αποκτήσει «στρατηγική αυτονομία» έναντι των ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο. Κι όπως μας εξηγούν, έτσι όποτε τη συμφέρει θα χτυπάει μαζί με τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ κι όποτε εκτιμά θα είναι ικανή να χτυπά και μόνη της.


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, προβάροντας τη στολή του Ευρωπαίου Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ετοιμάζεται μάλιστα να στείλει «ευρωπαϊκά στρατεύματα» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Εκεί που ήδη η ΕΕ έχει ρίξει 100 δισ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια για να στηρίξει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, που αρπαχτήκανε με τα αντίστοιχα ρωσικά συμφέροντα για το πώς θα μοιράσουν την εύφορη γη, τον ορυκτό πλούτο, τα λιμάνια, τους αγωγούς, τα μερίδια των αγορών, τα γεωπολιτικά στηρίγματα.


Η κυβέρνηση της ΝΔ αναδεικνύεται σε πρωτοσύγκελλο της πολεμοχαρούς ΕΕ και με τη συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης, Νέας Αριστεράς και των ακροδεξιών μορφωμάτων εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στον λάκκο των πολέμων, δίνοντας γη και ύδωρ σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Αποψιλώνει από όπλα την άμυνα των ελληνικών νησιών για να τα στείλει στην Ουκρανία, έστειλε τη φρεγάτα «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του Ισραήλ, βάζοντας σε τεράστιους κινδύνους τη ζωή του προσωπικού της. Παραχωρεί ελληνικό έδαφος για αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, μετατρέποντας τη χώρα σε ευρωατλαντικό ορμητήριο και στόχο αντιποίνων, ρίχνοντας τον λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ως μεταγενέστερος βουλευτής της ΕΡΕ– μιλάει μάλιστα για την «ιερή αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ» που μας προφυλάσσει από «τα τρία καθεστώτα της Ανατολής». Ο νέος άξονας του κακού!




Κι οι λαοί; Τι στάση θα κρατήσουν οι λαοί της Ευρώπης, ο λαός της Ελλάδας, απέναντι σε αυτή την κατάσταση, την οποία μέχρι στιγμής πληρώνουν από την τσέπη τους και όπως πάει η δουλειά σε λίγο θα την πληρώνουν και με το αίμα τους;


Ο ελληνικός λαός έχει επιλογές, έρχονται ευρωεκλογές και πάνω από 1.100 θα είναι οι υποψήφιοι των 31 ψηφοδελτίων που αυτός θα «τρακάρει» πίσω από το παραβάν.






Οι… φακοί των ΜΜΕ ήδη εστιάζουν στα επαγγελματικά και άλλα χαρίσματα των πιο επιφανών από αυτούς. Οι επιλογές πολλές γι’ αυτούς που ο λαός θα επιλέξει για να τον σπρώξουν στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών πολέμων.


Ή μήπως να επιλέξει κάποιον από τους 42 υποψηφίους του ΚΚΕ, το οποίο είναι το μόνο κόμμα που στην πράξη έχει αντιταχθεί στον πόλεμο στους δρόμους του αγώνα και τον καταψηφίζει με κάθε ευκαιρία και στο Ευρωκοινοβούλιο;


Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι αυτή είναι η μοναδική επιλογή που αντιστοιχεί στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.






Ελισσαίος Βαγενάς (μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ)


documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου