Τετάρτη, Μαΐου 01, 2024

Αυτό το Πάσχα πρέπει να τσουγκρίσουμε μόνο αυγά, όχι αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες Ο Χρυσός Δεκάλογος της Πασχαλινής εξόδου με το αυτοκίνητο, ώστε να γιορτάσουμε χωρίς τροχαία ατυχήματα και άλλα απρόοπτα.




ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISS

 

 

Σχεδόν όλη η Ελλάδα βρίσκεται το Πάσχα στους δρόμους. Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας συμπίπτει με την άνοιξη και με αυτήν ανοίγει ουσιαστικά και ο κύκλος των μεγάλων εξορμήσεων, που ολοκληρώνεται μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το φθινόπωρο. Μπορεί να εντυπωσιάζουν τα ρεπορτάζ και οι εικόνες από γεμάτα πλοία και πλήρεις πτήσεις, ωστόσο το Ι.Χ. παραμένει με διαφορά το υπ’ αριθμόν Ένα μέσο μετακίνησης στην Ελλάδα, καθώς προσφέρει μεγάλη ευελιξία και κοστίζει συνολικά φθηνότερα σε σχέση με τα ακτοπλοϊκά και τα αεροπορικά εισιτήρια, ειδικά αν μιλάμε για οικογένειες και παρέες. Ζητούμενο είναι πάντα, να φτάσουμε χαλαρά στον προορισμό μας και να επιστρέψουμε ασφαλείς και γεμάτοι όμορφες εμπειρίες σπίτι μας, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε τηρώντας τις εξής 10 συμβουλές:

1. Ελέγχουμε και προετοιμάζουμε σωστά το αυτοκίνητο μας πριν το ταξίδι, προσαρμόζουμε την πίεση των ελαστικών στο αυξημένο βάρος του οχήματος και δεν ξεχνάμε να κάνουμε το ίδιο με τη ρεζέρβα.


2. Φορτώνουμε τις αποσκευές στο πορτ - μπαγκάζ μοιράζοντας σωστά το βάρος και δεν τοποθετούμε βαριά και ογκώδη αντικείμενα πάνω στην εταζέρα, που μας περιορίζουν την ορατότητα και μπορεί να μας τραυματίσουν σε περίπτωση σύγκρουσης ή ακόμη και απότομου φρεναρίσματος.

3. Έχουμε σε εύκολα προσβάσιμα σημεία το τρίγωνο ασφαλείας, το ανακλαστικό γιλέκο, το φαρμακείο και τον πυροσβεστήρα.





4. Ξεκινάμε πάντα φρέσκοι και αφού έχουμε κοιμηθεί προηγουμένως αρκετά, ώστε να μην μας πιάσει στο δρόμο στιγμιαία υπνηλία.

5. Γεμίζουμε ξεκινώντας το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας με καύσιμα, καθώς τα πρατήρια στους αυτοκινητοδρόμους και γενικότερα στην περιφέρεια και τα νησιά είναι σαφώς ακριβότερα.


6. Δενόμαστε όλοι ανεξαιρέτως με τις ζώνες ασφαλείας και προστατεύουμε τα παιδιά με κατάλληλα παιδικά καθισματάκια ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

7. Κάνουμε διαλείμματα ανά δύο ή το πολύ τρεις ώρες, για να ξεμουδιάσουμε και να ξεκουραστούμε, καλό είναι να δίνουμε το τιμόνι και σε κάποιον άλλον από τους επιβάτες, με ανάλογη οδηγική εμπειρία.

8. Φυσικά δεν πίνουμε αλκοολούχα ποτά, αποφεύγουμε επίσης τα αναψυκτικά και προτιμούμε χυμούς και νερό, ενώ παίρνουμε μαζί μας από το σπίτι υγιεινά σνακ και δεν τρώμε βαριά, για να μην μας πιάσει υπνηλία.


9. Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης είναι ταμπού και χρησιμοποιείται μόνον για τις περιπτώσεις βλάβης του οχήματος ή ατυχήματος.

10. Οδηγούμε αμυντικά, δεν προσπερνάμε σε σημεία χωρίς ορατότητα και όπου απαγορεύεται, τηρούμε τα όρια ταχύτητας, αποφεύγουμε τις μαγκιές με άλλους οδηγούς, όσο και να μας εκνευρίζουν με τη συμπεριφορά τους.

Καλό Πάσχα με ασφάλεια στους δρόμους και υγεία για όλες και όλους τους φίλους του iEidiseis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου