Τρίτη, Μαΐου 14, 2024

Εγγυώνται ομαλό τελικό Conference League με 32.000 κόσμο, αλλά όχι τελικό Κυπέλλου με… τους μισούς Στον... αέρα η παρουσία κόσμου στον τελικό Κυπέλλου, την ώρα που προβλέπεται κοσμοσυρροή στην «OPAP Arena» για τον τελικό του Conference League.




Γράφει ο Βαγγέλης Κύρκος
 


Γνωστές έγιναν οι πρώτες λεπτομέρειες όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβουν οι Αρχές για τον τελικό του Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον οποίο θα παίξει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φιορεντίνα.

Η «OPAP Arena» (ή «AEK Arena» για την UEFA) θα θυμίζει… φρούριο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο του Conference League για τη σεζόν 2023-24. Μάλιστα, θα προβλέπονται διπλές και τριπλές ζώνες ελέγχου γύρω από το γήπεδο, ενώ θα σηκωθούν ελικόπτερα και drones.


Θα ακολουθήσουν κι άλλες συσκέψεις, με την επόμενη να πραγματοποιείται την Τρίτη (14/5) στο Καραϊσκάκη, στην οποία θα συμμετάσχουν η UEFA, η ΕΠΟ και η Αστυνομία.

Η εντολή που έχουν οι αστυνομικοί για τον τελικό της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι «να μην πέσει ούτε μια πέτρα».
Τα μέχρι τώρα μέτρα για τον τελικό του Conference League είναι:1.Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι φίλαθλοι, είναι συγκεκριμένες. Τα δύο βασικά σημεία είναι ΟΑΚΑ και «Γ. Καραϊσκάκης», οπού και εκεί θα είναι αυστηρά τα μέτρα, καθώς οι αστυνομικοί θα γίνουν «σκιά» τους.
2.Γύρω από το «OPAP Arena» θα δημιουργηθούν διπλές και τριπλές ζώνες ελέγχου
3. Drone και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα δίνει εικόνα στο Κέντρο.
4. Εκτός από την Ασφάλεια, στα μέτρα συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική.

Όπως διευκρινίζουν οι Αρχές, η προετοιμασία για τον τελικό του Conference League είχε ξεκινήσει από το 2023, δηλαδή από όταν ανακοινώθηκε ότι το παιχνίδι θα γίνει στην Ελλάδα.
Τελικός Κυπέλλου στον Βόλο με... 600 νοματαίους

Και εδώ μπαίνει η εξής ερώτηση: Πώς είναι δυνατόν να εγγυούνται οι ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία και με την ΕΠΟ (πλην φυσικά της UEFA που έχει υπό την αιγίδα της τη διοργάνωση) ότι θα διεξαχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα ο τελικός του Conference League στις 30 Μαΐου, με παρουσία πάνω από 10.000 φιλάθλων του Ολυμπιακού, Ιταλούς τιφόζι, κόσμο από όλες τις «γωνίες» της Ευρώπης, ενώ οι ίδιοι θεσμοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί 5 ημέρες νωρίτερα, σε... ουδέτερο έδαφος μόνο με Έλληνες οπαδούς (του Παναθηναϊκού και του Άρη); 

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το παιχνίδι που θα κρίνει τον δεύτερο σε σπουδαιότητα ποδοσφαιρικό τίτλο στην Ελλάδα, το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, θα έχει ελάχιστη παρουσία οπαδών -αν όχι μηδενική.

Πολλά θα ξεκαθαρίσουν από τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την Τρίτη (14/5) για τους όρους διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Σε αυτήν εκτός από εκπροσώπους των δύο φιναλίστ έχει κληθεί ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά και η ΔΕΑΒ.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει ένα ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό. Ωστόσο, ο αριθμός τους δεν πρόκειται να ξεπεράσει -σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΠΟ- τους 600. Οι δύο φιναλίστ, Παναθηναϊκός και Άρης, να πάρουν από 200 εισιτήρια, ενώ η Ομοσπονδία αναμένεται να πάρει ίδιο αριθμό για δικές της ανάγκες.

Ο βασικός λόγος για τον εξαιρετικά «σφιχτό» αριθμό θεατών στις εξέδρες ενός σταδίου που χωρά 22.189 ανθρώπους -και με τις ζώνες ασφαλείας που θα δημιουργούνταν, θα υποχωρούσε στους περίπου 16.000- έχει να κάνει με την απουσία καμερών και απαραίτητων συστημάτων που προβλέπεται να υπάρχουν πλέον στα ελληνικά γήπεδα με το νέο, αυστηρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου