Τρίτη, Μαΐου 28, 2024

Τελικός Conference League: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τους Ολυμπιακούς με «ιταλικά» εισιτήρια - Εξωφρενικές τιμές στη μαύρη αγορά Στην οριστικοποίηση των μέτρων ασφαλείας προχωρά η ΕΛ.ΑΣ. για το μεγάλο τελικό του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια.




EUROKINISSI

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν στο iEidiseis.gr ότι οι τελευταίες αποφάσεις αφορούν στους εκατοντάδες οπαδούς του Ολυμπιακού που αγόρασαν μέσω διαδικτύου εισιτήρια για τον τελικό του Conference League που έμειναν αδιάθετα από τους Ιταλούς. Το πρόβλημα που κλήθηκαν να λύσουν στην ΕΛ.ΑΣ. είναι πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα μεταβούν στο γήπεδο, έχοντας εισιτήριο που αντιστοιχεί στην κερκίδα της αντίπαλης ομάδας.

Μία λύση ήταν να μεταβούν στο γήπεδο οργανωμένα μαζί με τους Ιταλούς οπαδούς και μία άλλη να γίνει σχεδιασμός, προκειμένου να τοποθετηθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που αγόρασαν αδιάθετα εισιτήρια από τους Ιταλούς μαζί με τους υπόλοιπους οπαδούς των «ερυθρολεύκων». Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκρίνεται ως πιθανότερο το δεύτερο σενάριο, προκειμένου όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού να βρίσκονται μαζί και να μη δημιουργηθούν προβλήματα.


Σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις και θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης των οπαδών στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Αρμόδιες πηγές εξηγούν στο ieidiseis ότι η Αστυνομία έχει πλήρη ενημέρωση από την UEFA για τον αριθμό των Ελλήνων και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, οι οποίοι αγόρασαν ιταλικά εισιτήρια για να βρεθούν στην «OPAP Arena».
Τελικός Conference League: Οπαδοί του Ολυμπιακού πλήρωσαν για εισιτήριο 3.500 ευρώ

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες οπαδοί του Ολυμπιακού «χρυσοπλήρωσαν» τα εισιτήρια των Ιταλών, τα οποία πωλούνταν σε εξωφρενικές τιμές σε διαδικτυακές πλατφόρμες δευτερογενούς αγοράς εισιτηρίων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πουλήθηκαν εισιτήρια ακόμα και 80 φορές πάνω από την κανονική τους τιμή. Υπήρξαν εισιτήρια που αγοράστηκαν έναντι 3.500 ευρώ.

Την ίδια ώρα, το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων στην Αττική θα βρίσκεται επί ποδός για τον τελικό. Οδηγίες για τα μέτρα ασφαλείας έχουν διαβιβαστεί στο σύνολο των αστυνομικών που θα καλύψουν τις ανάγκες επιτήρησης και περιφρούρησης. 


Χθες, Δευτέρα 27 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ακόμα μία σύσκεψη με στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη και της ΓΑΔΑ. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό ότι δεν είναι δυνατή η πλαστογράφηση του εισιτηρίου, καθώς υπάρχει ένας γραμμωτός κώδικας ασφαλείας ο οποίος δεν αντιγράφεται.

Επίσης έχει ήδη ολοκληρωθεί η «σάρωση» του γηπέδου, το οποίο «σφραγίζεται» μέχρι να ανοίξει τις πύλες του για τους οπαδούς και τις αποστολές των ομάδων.


Το άλσος που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο επίσης ελέγχθηκε εξονυχιστικά και φυλάσσεται μόνιμα από αστυνομικούς της Ασφάλειας , της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής.

Βάσει του σχεδιασμού 120 εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στο γήπεδο , ενώ για πρώτη φορά μέσα σε κάθε θύρα θα υπάρχει πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Εναέρια μέσα θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο ενώ έχει ήδη αποφασιστεί που θα μπουν τα αντι-drone. Επίσης έχουν αποφασιστεί και ποια θα είναι τα νοσοκομεία που θα μπορέσουν να δεχτούν μαζικά ασθενείς σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου