Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Τελικός Conference League όπως... lockdown: Με διαπίστευση θα μετακινούνται οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας Με διαπίστευση η πρόσβαση στο χώρο, πώς θα γίνει ο τελικός Europa Conference League.




ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

 
 

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας για τον τελικό του Europa Conference League παίρνει τελική μορφή, με τη θέσπιση πέντε ζωνών ασφαλείας γύρω από την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η πρόσβαση στο γήπεδο θα επιτρέπεται αποκλειστικά με διαπίστευση, με τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας να πηγαινούν στο σπίτι τους μόνο με το συγκεκριμένο χαρτί.






Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες οδούς θα ισχύει κάτι τέτοιο.

Σε μια νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κατεχάκη υπό την επίβλεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συζητήθηκαν θέματα που πρέπει να επιλυθούν πριν τον τελικό αγώνα.


Στην συνάντηση αποφασίστηκε ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων θα μετακινηθούν από τα σημεία συγκέντρωσης μέχρι το γήπεδο.

Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα μετακινηθούν με τον ηλεκτρικό από το σταθμό του Φαλήρου μέχρι τα Πευκάκια, ενώ οι Ιταλοί πιθανότατα θα φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια μέσω του Σταθμού Ειρήνη από το ΟΑΚΑ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια του ηλεκτρικού, ενώ θα ζητηθεί παράταση του ωραρίου λειτουργίας για να εξασφαλιστεί η ομαλή αποχώρηση των φιλάθλων.


Παράλληλα, θα υπάρχουν 5 έως 7 ζώνες ελέγχου γύρω από το γήπεδο, με κανέναν να μην επιτρέπεται να προσεγγίσει τον χώρο του αγώνα χωρίς εισιτήριο.

Ο έλεγχος θα γίνεται με σκανάρισμα μέσω φορητών μηχανημάτων, με την τελευταία ζώνη ελέγχου να βρίσκεται περίπου 70 μέτρα πριν το γήπεδο. Η αστυνομική δύναμη θα ανέρχεται σε περίπου 3000 άτομα. Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχει περίφραξη γύρω από το γήπεδο, αποφασίστηκε η τοποθέτηση μεταλλικού φράχτη περιμετρικά του σταδίου.

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε η διευθέτηση της μετακίνησης των επίσημων προσώπων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα παρευρεθούν στο γήπεδο.


Μετά τους ελέγχους που προβλέπονται, το γήπεδο θα κλείσει την Κυριακή με την επίβλεψη της Αστυνομίας και των στελεχών της UEFA.

Επιπλέον, πέρα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοινώνονται τις επόμενες ώρες, θα ληφθούν μέτρα και στο κέντρο της Αθήνας, όπου προγραμματίζονται εκδηλώσεις πριν και κατά την ημέρα του τελικού.

Επιπλέον, πέραν των ορατών μέτρων αστυνόμευσης, θα υπάρξει ένα αόρατο πλέγμα ασφαλείας πάνω από το λεκανοπέδιο. Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή, με συστήματα ANTI-DRONES έτοιμα για οποιαδήποτε ενδεχόμενη κατάσταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου