Τετάρτη, Μαΐου 01, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής ο Κασσελάκης O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, θα καταθέσει στεφάνι στο εμβληματικό μνημείο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 


 Επαφές και συναντήσεις και κατά την διάρκεια της ανάπαυλας των πασχαλινών εορταστικών ημερών θα έχει ο Στέφανος Κασσελάκης. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κίνηση ειδικού συμβολισμού, θα καταθέσει στεφάνι στο εμβληματικό μνημείο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στη μνήμη των 200 εκτελεσθέντων αγωνιστών επί γερμανικής κατοχής. Την Μεγάλη Πέμπτη θα επισκεφθεί την Βαρβάκειο Αγορά και το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα. Την Μεγάλη Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφτεί τον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας.

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες, μέσω social media, κατά της κυβέρνησης. Ο Στέφανος Κασσελάκης καυτηρίασε, σε ένα βίντεο, τις δηλώσεις, ντροπιαστικές όπως τις χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου, που έκαναν τις τελευταίες ημέρες μία σειρά από στελέχη της ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κρατάει λόγω του 41%, καθώς εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία. Αυτός ο κύκλος της αλαζονείας πρέπει να σπάσει. Και μπορείς να τον σπάσεις μόνο εσύ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα το «Μισέλ Gate» του υπουργείο Εσωτερικών, με την διαρροή προσωπικών δεδομένων, αλλά και την περίεργη κλοπή στην διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για το αδιάβλητο των εκλογών.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν χθες στην Βουλή αίτημα για σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να κληθεί η αρμόδια υπουργός των Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Επίσης, στο αίτημα τους, ζητούν να διαβιβασθούν στην Επιτροπή το Πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς και η Ετήσια Έκθεση Γνώμης και ο Ετήσιος Προγραμματισμός Εργασιών της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΣ.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την δικαστική απόφαση για το Μάτι, μιλά για συστηματική διαστρέβλωση που επιχειρεί η ΝΔ προβάλλοντας το αφήγημα, όπως σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται και για την δικαστική απόφαση σε ότι αφορά τους κατηγορούμενους για το Μάτι». Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, σχολίασε ότι «η εξαγορά της ποινής που καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε με τον ν. 5090/2024 από τον κ. Φλωρίδη που συνεχίζει να ψεύδεται. Τώρα οι υπεύθυνοι θα ήταν φυλακή».

Πηγές της Κουμουνδούρου διευκρίνιζαν ακόμη ότι «οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για το άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα και για την σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ). Το εν λόγω άρθρο ίσχυε το 2018 της πολύνεκρης πυρκαγιάς, χωρίς να αλλάξει το έτος 2019 με τον "νέο Ποινικό Κώδικα”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου