Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024

Νέα πτήση «εφιάλτης»: Σοβαρές αναταράξεις σε αεροσκάφος της Qatar Airways - 12 τραυματίες Νέο περιστατικό με αιματηρές αναταράξεις σε πτήση από την Ντόχα προς το Δουβλίνο.



AP Photo/Matt Rourke

 
 


Μετά την αιματηρή πτήση της Singapore Airlines με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες λόγω μεγάλων αναταράξεων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ακόμη ένα περιστατικό σημειώθηκε, αυτήν τη φορά σε αεροσκάφος της Qatar Airways.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το BBC, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω των αναταράξεων, σε πτήση από την Ντόχα προς το Δουβλίνο.


Όπως ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου του Δουβλίνου, η DAA, οι αναταράξεις στο αεροσκάφος Boeing 787-9 dreamliner συνέβησαν την ώρα που πετούσε πάνω από την Τουρκία.

Κατά την προσγείωση της, η πτήση QR017 της Qatar Airways έγινε δεκτή από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και πυροσβεστών του αεροδρομίου.


Όπως έγινε γνωστό, έξι και έξι μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν.

«Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου συνεχίζει να παρέχει πλήρη βοήθεια στο έδαφος στους επιβάτες και το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας», δήλωσε εκπρόσωπος της DAA.


Η λειτουργία του αεροδρομίου δεν επηρεάζεται, πρόσθεσε η DAA.

Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια του θανάτου ενός 73χρονου Βρετανού σε πτήση με προορισμό τη Σιγκαπούρη, η οποία παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 20 εκ των οποίων νοσηλεύονται στην εντατική με τραύματα στη σπονδυλική στήλη.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Singapore Airlines Goh Choon Phong ζήτησε συγγνώμη, ενώ η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης υποσχέθηκε ενδελεχή έρευνα.

Τα ατυχήματα που οφείλονται σε αναταράξεις στη διάρκεια πτήσεων είναι ο πιο συχνός τύπος ατυχημάτων, σύμφωνα με μελέτη του 2021 που εκπόνησε η Αμερικανική Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών.

Από το 2009 ως το 2018 η αμερικανική υπηρεσία διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο των αναφερθέντων ατυχημάτων σε αεροπλάνα οφείλονταν σε αναταράξεις και τα περισσότερα είχαν ως αποτελέσμα έναν ή περισσότερους τραυματισμούς αλλά καμία ζημιά αεροσκάφους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου