Τρίτη, Μαΐου 21, 2024

Διακόπηκε πριν καν ξεκινήσει η δίκη τεσσάρων παραγόντων της ΕΠΟ για απιστία Ο Γιώργος Γκιρτζίκης και οι άλλοι τρεις παράγοντες της ΕΠΟ που κατηγορούνται για κακούργημα. Η υπόθεση «Travel Plan» με τη διπλή πληρωμή εκατομμυρίων ευρώ.






Γράφει η Μαίρη Μπενέα
 

Στο Ε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επρόκειτο να δικαστούν σήμερα τέσσερις παράγοντες της ΕΠΟ, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη, τον πρώην ταμία, Χρήστο Καραβασίλη, τον πρώην εκτελεστικό γραμματέα, Παυσανία Παπανικολάου και τον προϊστάμενο του λογιστηρίου, Γιάννη Θεοφίλου.


Η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαΐου χωρίς καν να ξεκινήσει, λόγω φόρτου... πινακίου.

Η υπόθεση αφορά διασπάθιση χρήματος στην ΕΠΟ και ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 από την Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου, ενώ διερευνήθηκε από δύο τακτικούς ανακριτές, τον Παναγιώτη Γκιόκα και την Άννα Γαρατζιώτη.

 




Η δικογραφία ενοποιήθηκε με την υπόθεση «Travel Plan», όπου η Ομοσπονδία εμφανίζεται να πληρώνει δύο φορές μια οφειλή της τάξεως των 3.822.762,12 ευρώ!

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Λαΐνη, ώστε να γίνει κατηγορία για τους τέσσερις παράγοντες της ΕΠΟ, ενώ απάλλαξε οριστικά και αμετάκλητα άλλα 19 άτομα, που αρχικά διερευνήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου