Κυριακή, Μαΐου 12, 2024

WP: «Ανταλλάγματα» προσφέρουν οι ΗΠΑ για «περιορισμένη» εισβολή στη Ράφα...

 




Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπαθεί υποκριτικά να δείξει στον πλανήτη πως ο ίδιος και η χώρα του κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν την εκτεταμένη εισβολή στην πόλη Ράφα, δημοσίευμα της Washighton Post μιλά για ανταλλάγματα που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ προκειμένου η στρατιωτική επιχείρηση να είναι «περιορισμένη»...

Σύμφωνα λοιπόν με την WP –που επικαλείται τέσσερις αξιωματούχους με γνώση του συγκεκριμένου θέματος– η κυβέρνηση Μπάιντεν προσφέρει στο Ισραήλ πολύτιμη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων «ευαίσθητων πληροφοριών» που θα βοηθήσουν τον ισραηλινό στρατό να εντοπίσει την τοποθεσία που βρίσκονται οι ηγέτες Χαμάς, καθώς και τις κρυμμένες σήραγγες της παλαιστινιακής οργάνωσης.


Επίσης, οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν προσφερθεί να συνδράμουν στη δημιουργία καταυλισμών και σκηνών, ώστε οι εκτοπισμένοι άμαχοι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να στεγαστούν προσωρινά. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Μπάιντεν και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχει προβεί σε τέτοιου είδους «προσφορές» κατά τις τελευταίες εβδομάδες, με στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο «στοχευμένη» η επίθεση στη Ράφα, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 1,3 εκατ. άμαχοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει κλείσει ερμητικά τα αυτιά της σε όλες τις φωνές που την καλούν να μην προχωρήσει σε μεγάλου μεγέθους στρατιωτική επιχείρηση, καθώς κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή. 

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επικριθεί επειδή εξόπλιζε συνεχώς το Ισραήλ όλους αυτούς τους επτά μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και γιατί δεν έχει εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να υλοποιήσει τα σχέδιά του, με αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 35.000 ανθρώπων (κυρίως παιδιά και γυναίκες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου