Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024

Τελικά 1 επί ένα ίσον... δύο; Ο ισχυρισμός του Terrence Howard που αμφισβητεί τα μαθηματικά Ο σταρ της τηλεοπτικής σειράς «Empire» και υποψήφιος για Όσκαρ για την ταινία «Hustle & Flow» θορύβησε τους θαυμαστές του όταν αμφισβήτησε βασικές αρχές των φυσικών επιστημών.





 


Γράφει ο Άρης Σταυρίδης
 


Ο Terrence Howard δήλωσε το 2022 ότι εγκαταλείπει οριστικά την υποκριτική για να αφοσιωθεί στην μεγάλη αγάπη του που είναι η επιστήμη.

Ο διάσημος σταρ που έκανε το πρωταγωνιστικό ντεμπούτο του μπροστά στις κάμερες το 1995 με την ταινία «Dead Presidents» (Το ρίσκο) δήλωσε ότι αφήνει πίσω του την showbiz μετά από την ολοκλήρωση του «Empire» της τηλεοπτικής σειράς που διήρκεσε από το 2015 ως το 2020 (6 σεζόν) και καθήλωσε το αμερικανικό κοινό.





Από τότε ο Terrence Howard, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του μια εξαιρετικά ταραχώδη παιδική ηλικία, 4 γάμους και 5 παιδιά, έχει βαλθεί να πείσει την υφήλιο για την ορθότητα των επιστημονικών του αντιλήψεων. Αφού πρώτα ισχυρίστηκε ότι του λείπουν μόλις 2-3 μαθήματα για να πάρει πτυχίο χημικού μηχανικού από το περιζήτητο Pratt Institute, βρέθηκε να ξιφουλκεί εναντίων διακεκριμένων επιστημόνων, πανεπιστημιακών καθηγητών και ερευνητών, των οποίων οι απόψεις δεν τον βρίσκουν σύμφωνο.

Είχε προηγηθεί η προσπάθειά του να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα σύστημα δικής του επινόησης για τη συγχώνευση της εικονικής πραγματικότητας με την πραγματικότητα που θα ενίσχυε την αισθητηριακή μας εμπειρία το 2010 καθώς και μια συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone το 2015 στη οποία ανέπτυξε την δική του γλώσσα της λογικής την οποία ονόμασε «Terryology».


Εκεί διατύπωσε για πρώτη φορά δημόσια τη θεωρία του ότι 1 x 1 = 2, με το επιχείρημα ότι αν η τετραγωνική ρίζα του 4 είναι 2, τότε ποια είναι η τετραγωνική ρίζα του 2;

Ο Howard κατηγορεί τον καθηγητή του στο Pratt Institute για το γεγονός ότι δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, κάτι που αποδίδει σε επιστημονική διχογνωμία και διακηρύσσει ότι περνάει πλέον τον περισσότερο χρόνο του κατασκευάζοντας μοντέλα που επιβεβαιώνουν, κατά τον ίδιο, τις θεωρίες του. Μάλιστα το 2017 δημοσίευσε την «απόδειξη» της θεωρίας του ότι 1 × 1 = 2 στον λογαριασμό του στο Twitter.


Όμως, φέτος τον Μάιο ο ηθοποιός έκανε ένα βήμα παρακάτω. Καλεσμένος στο δημοφιλές podcast The Joe Rogan Experience, αμφισβήτησε την αξία του Πυθαγόρειου Θεωρήματος (το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών ισούται με το τετράγωνο της υποτείνουσας), ανακοίνωσε ότι μπορεί να καταρρίψει τον νόμο της βαρύτητας και ότι δεν αναγνωρίζει τον αριθμό 0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου