Τρίτη, Ιουνίου 11, 2024

Ηλεία: Ο δολοφόνος της 11χρονης είχε σχεδιάσει τα πάντα - Το φρικτό κίνητρο του δράστη Σοκάρουν τα στοιχεία για τη φρικτή δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία. Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του παιδιού.






 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Ως ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στα αστυνομικά χρονικά περιγράφεται από τους αστυνομικούς η δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία.

Ο δράστης, πρώτος ξάδερφος της μητέρας της ανήλικης και κουμπάρος της, ήταν ένας από τους ανθρώπους που έμπαινε καθημερινά στο σπίτι της οικογένειας του παιδιού. Ήταν ο θείος που η 11χρονη εμπιστευόταν και έτσι θα έμπαινε χωρίς δισταγμό στο αυτοκίνητό του.

Ο 37χρονος έμενε σε πολύ κοντινή απόσταση από την οικία της οικογένειας του κοριτσιού. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, ήξερε τα πάντα για εκείνο:

Που μένει, που συχνάζει, ποιοι είναι οι φίλοι της. Ήξερε επίσης ότι είχε την εμπιστοσύνη του.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση της 11χρονης βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας. Εκτιμάται ότι πήγε εκεί για να παρακολουθήσει το παιδί. Όταν το είδε να φεύγει άρχισε να ξεδιπλώνει το δολοφονικό του σχέδιο. Ένα άλλο αποκρουστικό στοιχείο είναι ότι κοινοποίησε μετά τη δολοφονία διαδικτυακή ανάρτηση της μητέρας του κοριτσιού με το missingalert. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι σε διαφορετικό σημείο δολοφόνησε το παιδί και σε διαφορετικό το εγκατέλειψε (μέσα σε καλαμιές), πιστεύοντας ότι δεν θα βρεθεί από τις Αρχές.

Αστυνομικοί που μίλησαν στο iΕidiseisσημειώνουν από χθες ότι ο 37χρονος δράστης θα έπρεπε να είναι στη φυλακή και όχι να κυκλοφορεί ελεύθερος. Και αυτό διότι είχε καταδικαστεί για το βιασμό ενός 14χρονου παιδιού. Η σύλληψή του είχε γίνει το 2017. Τρία χρόνια αργότερα, το 2020, καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου. Αντί για να καταλήξει ωστόσο στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι να γίνει η εκδίκαση του δεύτερου βαθμού.







Όταν το βράδυ της Κυριακής η 11χρονη Βασιλική δεν γύρισε στο σπίτι της μετά το παιχνίδι με τους φίλους της στο χωριό, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί τι είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έπιασαν την άκρη του νήματος από μία κάμερα που είχε καταγράψει το αυτοκίνητο του δράστη δίπλα από το παιδί. Γρήγορα κατέληξαν στον 37χρονο, ο οποίος ανακρίθηκε και ομολόγησε το στυγερό έγκλημα. Στη συνέχεια, οδήγησε τους αστυνομικούς στη θέση Καταρράχι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου και υπέδειξε το σημείο (μέσα σε καλαμιές) όπου είχε εγκαταλείψει το πτώμα της ανήλικης . Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι έφερε τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο. Ο δράστης το περιέγραψε ως κατσαβίδι.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι το κίνητρο είναι σεξουαλικό, δηλαδή ότι η 11χρονη είτε έπεσε θύμα βιασμού και στη συνέχεια δολοφονήθηκε είτε δέχτηκε σεξουαλική επίθεση, αντιστάθηκε και στη συνέχεια δέχτηκε το θανάσιμο χτύπημα στο λαιμό. Η Αστυνομία περιμένει την ιατροδικαστική εξέταση για να ολοκληρώσει τη δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου