Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024

Κλειστά σχολεία σήμερα 12/6 λόγω καύσωνα - Η λίστα Οι δήμοι της Αττικής και όλης της Ελλάδας που πήραν απόφαση για κλειστά σχολεία σήμερα λόγω καύσωνα.





 
 


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για «ανεπανάληπτο» φαινόμενο καθώς δεν εχουν καταγραφεί ξανά τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες τέτοια εποχή. Για την προστασία μαθητών και καθηγητών πάρθηκε απόφαση για κλειστά σχολεία σήμερα Τετάρτη και για αύριο Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις αφορούν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, καθώς Λύκεια και Γυμνάσια έχουν κλείσει και βρίσκονται σε περίοδο εξετάσεων.
Αναλυτικά τα κλειστά σχολεία στην Αττική λόγω καύσωνα

Δήμος Αθηναίων


«Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα. Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Επιπλέον λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Το ελαστικό ωράριο λειτουργίας θα εφαρμοστεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα προστασίας υπαλλήλων για λόγους υγείας – Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα».


Δήμος Νέου Ηρακλείου

«Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου. Η λειτουργία των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία. Για την διεξαγωγή μαθήματος με εναλλακτικό τρόπο θα αποφασίσουν και θα ενημερώσουν οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου.»


Δήμος Γαλατσίου

«Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου. Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί στις ίδιες τιμές θερμοκρασίας με σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου, συνεπώς τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.»

Δήμος Περάματος


«Προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των μαθητών της Α' θμιας, λόγω έκτακτων υψηλών Θερμοκρασιών από την ΕΜΥ προτείνουμε: Σήμερα (11/06) τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά έως τις 11: 30, αύριο (12/06) και 13/06 να παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια».

Δήμος Αχαρνών

«Τετάρτη και Πέμπτη θα μείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα ειδικά σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών. Τέλος κανονικά θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου»

Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου


«Αναστέλλουμε τη λειτουργία των σχολείων Α/Βάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά) του Δήμου μας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Επισημαίνεται ότι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία Μοσχάτου - Ταύρου δεν θα λειτουργήσουν στις 13/06 για τη διεξαγωγή μαθημάτων».

Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής - Πόρτο Ράφτη

«Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει ότι με απόφαση Δημάρχου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία), λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 12, και μεθαύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Επιπλέον, με αντίστοιχη απόφαση Δημάρχου, κλειστός θα είναι ο Δημοτικός Σταθμός στο Πόρτο Ράφτη αύριο, Τετάρτη (12/06), λόγω βλάβης στο σύστημα κλιματισμού. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά».



Δήμος Ελευσίνας

«Με απόφαση του Δημάρχου, κ. Γεώργιου Γεωργόπουλου, σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία), στο Δήμο Ελευσίνας και στις δημοτικές ενότητες Ελευσίνας & Μαγούλας, θα κλείσουν στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ από αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, αναστέλλεται η λειτουργία τους, για την προστασία των μαθητών λόγω της αναμενόμενης επέλασης του κύματος καύσωνα».

Δήμος Βριλήσσιων

«Την Τετάρτη 12/06/2024 αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Βριλησσίων λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κανονικά. Την Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου».



Δήμος Κρωπίας

«Την διακοπή λειτουργίας λόγω καύσωνα, συνεπεία των ακραίων επικρατουσών ακραίων συνθηκών που θα επικρατήσουν αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 των Σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) και των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, δημόσιων και ιδιωτικών που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Κρωπίας».

Δήμος Αμαρουσίου

«Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και την παραμονή των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση, ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία».

Δήμος Πεντέλης

«Ανακοίνωσε τη αναστολή λειτουργίας σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου υπό την αίρεση επανεκτίμησης της κατάστασης με βάση το Δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ»

Δήμος Διονύσου

«Λόγω του καύσωνα αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Διονύσου για την Τετάρτη (12 Ιουνίου), ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από τις 07.00 έως τις 14.00 τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη. Όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Διονύσου διαθέτουν κλιματισμό. Η κατάσταση για την Πέμπτη (13 Ιουνίου) θα επανεκτιμηθεί αύριο Τετάρτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας».

Δήμος Ζωγράφου

«Κλειστά θα παραμείνουν Τετάρτη 12/06/2024 και Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) στο Δήμο Ζωγράφου».

Δήμος Αγίου Δημητρίου

«Με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Μαμαλάκη δεν θα λειτουργήσουν, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για την Αττική, από την ΕΜΥ. Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες».

Δήμος Πετρούπολης

«Ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστά. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν σε κλιματιζόμενους χώρους, ενώ οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα διεξαχθούν κανονικά».

Δήμος Δάφνης - Υμηττού

«Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δάφνης και Υμηττού (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ενόψει του επικείμενου καύσωνα».

Δήμος Ιλίου

«Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου, λόγω της εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024».

Δήμος Ηλιούπολης

«Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες(Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω Καύσωνα. Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών δεν είναι υποχρεωτική. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024»

Δήμος Πειραιά

«Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, δεν θα λειτουργήσουν μετά τις 13:15 τα ολοήμερα τμήματα όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη. Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά».

Δήμος Φυλής

«Κλειστά τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου: Με απόφαση του Δημάρχου, Χρήστου Παππού, θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φυλής την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024».

Δήμος Περάματος

«Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα ολοκλήρωσαν τα μαθήματα στις 11:30 ενώ για αύριο Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια».

*Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς
Τα κλειστά σχολεία στην υπόλοιπο Ελλάδα λόγω καύσωναΔήμος Πατρέων: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Δήμος Λαρισαίων: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Δήμος Επιδαύρου: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη.
Δήμος Τυρνάβου: Τετάρτη και Πέμπτη θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ
Δήμος Ερμιονίδας: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.
Δήμος Λιβαδειάς: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.
Δήμος Τρικκαίων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Δήμος Μετεώρων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη.
Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι και Πέμπτη.
Δήμος Ερέτριας: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη.
Δήμος Λαμιέων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Δήμος Θηβαίων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Δήμος Χαλκιδέων: Κλειστά σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.
Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Κλειστά σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη
Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη θα λειτουργήσουν έως τις 11:30 π.μ
Δήμος Λαγκαδά: Την Τετάρτη θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:00 π.μ
Δήμος Νάουσας: Την Τετάρτη θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12:00 π.μ
Δήμος Βέροιας: Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ
Δήμος Σερρών: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Πέμπτη
Δήμος Σιντικής: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Πέμπτη
Δήμος Ηράκλειας Σερρών: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Πέμπτη
Δήμος Ηράκλειο Κρήτης: Την Τετάρτη θα λειτουργήσουν μέχρι 13:15 και την Πέμπτη θα μείνουν κλειστά
Δήμος Χανίων: Κλειστά έως και την Πέμπτη
Λουτράκι, Περαχώρα, Άγιους Θεοδώρους: Κλειστά έως και την Πέμπτη
Δήμος Ηλείας: Κλειστά μέχρι και την Πέμπτη
Δήμος Μονεμβασίας: Κλειστά μετά τις 11:30 την Τετάρτη και την Πέμπτη
Δήμος Σάμου: Κλειστά από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή 14/6.
Δήμος Σπάρτης: Κλειστά Τετάρτη και Πέμπτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου