Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024

Ηλεία: Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. ότι τα ανήλικα θύματα του 37χρονου μπορεί να είναι περισσότερα Ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης στην Ηλεία φαίνετια πως στοχοποιούσε ανήλικα κορίτσια.






 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Έντονη είναι η ανησυχία για το παρελθόν του 37χρονου που συνελήφθη για τη στυγερή δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία, καθώς κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τα ανήλικα θύματά του να είναι περισσότερα και άγνωστα μέχρι σήμερα στις Αρχές.

Το 2017 συνελήφθη για το βιασμό 14χρονης και εφτά χρόνια αργότερα, την περασμένη Κυριακή, αποπειράθηκε να βιάσει το 11χρονο κορίτσι, το οποίο αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να δεχτεί τα δολοφονικά του χτυπήματα. Τα εφτά χρόνια που μεσολάβησαν από το βιασμό της 14χρονης μέχρι τη δολοφονία της 11χρονης υπήρξαν άλλα θύματά του;


Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά από το iEidiseis σημείωσαν ότι «άτομα με το προφίλ του 37χρονου είναι πάντα ύποπτα τέλεσης του ίδιου ειδεχθούς εγκλήματος. Επίσης, κανείς δε μπορεί να ξέρει τι μπορεί να είχε κάνει στην 11χρονη σε προγενέστερο χρόνο, χωρίς να το μάθει κανείς γιατί ενδεχομένως μπορεί να εκβίαζε ή να απειλούσε το άτυχο κορίτσι.

Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται να δοθεί στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη η φωτογραφία του. Ο νόμος επί του διαδικαστικού έχει αλλάξει και πλέον η φωτογραφία του δράστη δεν δημοσιοποιείται μετά από αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. στη Δικαιοσύνη. Η δημοσιοποίηση γίνεται απευθείας με απόφαση των λειτουργών της Δικαιοσύνης».


Παράλληλα, αναμένεται να διαπιστωθεί εάν το αμέσως επόμενο διάστημα διαταχθεί νέα έρευνα για να εξακριβωθεί εάν κάποιο από τα παιδιά που έρχονταν σε επαφή με τον 37χρονο μπορεί να έπεσε θύμα του με οποιονδήποτε τρόπο. Για να ανοίξει νέος κύκλος έρευνας θα πρέπει να δοθεί εντολή από τη Δικαιοσύνη για προκαταρκτική εξέταση.

Από το παρελθόν του 37χρονου προκύπτει, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ότι στοχοποιούσε ανήλικα κορίτσια από το στενό περιβάλλον του: Η 11χρονη ήταν ανιψιά του και η 14χρονη ήταν πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης.


Φέρεται να προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του, ενώ πίστευε ότι θα τα εκβιάσει ψυχολογικά για να μη μιλήσουν στους γονείς τους.

Στην Ηλεία υπάρχει μεγάλη οργή για όλα όσα αποκαλύφθηκαν για το φρικτό έγκλημα, με την Αστυνομία να εκπονεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την εκ νέου μεταγωγή του καθ’ ομολογία δολοφόνου στα δικαστήρια την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα κληθεί να απολογηθεί στον Ανακριτή για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου και οπλοκατοχή. Στα δικαστήρια αναμένεται να συγκεντρωθεί και πάλι πλήθος κόσμου.

Οι Αρχές πάντως έχουν ήδη μία εικόνα για όλα όσα φέρεται να λέει ο δράστης, μέσα από όλα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι επεδίωξε ραντεβού με την ανήλικη και ότι δεν τη συνάντησε τυχαία το βράδυ της περασμένης Κυριακής:


«Το πρωί της Κυριακής είδα την ανιψιά μου έξω από ένα μαγαζί στο χωριό και εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα να πάμε μία βόλτα μέσα στη μέρα και έτσι κανονίσαμε να πάμε στις 8.00 το βράδυ. Εγώ πήγα στο σπίτι της. Αφού έκατσα εκεί για ώρα και πλύναμε και το αυτοκίνητο στη συνέχεια έφυγα πρώτος και πήγα στο σημείο του ραντεβού. Μετά από λίγο ήρθε η ανιψιά μου. Πήγαμε σε ένα μαγαζί και πήραμε αναψυκτικά. Μετά της έπιασα το χέρι στο αυτοκίνητο και της ζήτησα να συνευρεθούμε ερωτικά. Εκείνη μου είπε όχι και ότι θα το πει στους γονείς της.

Τότε ήταν που θόλωσα. Πήρα ένα κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο, την πέταξα κάτω και άρχισα να τη χτυπάω με το κατσαβίδι στο στήθος και στην πλάτη. Την άρπαξα από τα μαλλιά και την έσυρα μέχρι ένα χαντάκι στο χωράφι. Την έβαλα μέσα στις καλαμιές, έβαλα λίγα χόρτα από πάνω και έφυγα για να πάω στο σπίτι της μάνας μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου