Κυριακή, Ιουνίου 09, 2024

Νικόλας Ντουρτουρέκας: Τα δύο στοιχεία που δείχνουν εγκληματική ενέργεια - «Ήξερε από μαγεία ο φοιτητής» Ο φοιτητής βρέθηκε κρεμασμένος, τον Ιούλιο του 2022, από το πόμολο της ντουλάπας στο δωμάτιό του.




MEGA

 

Εξελίξεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το βράδυ της Παρασκευής (07/06), για τον Νικόλα Ντουρτουρέκα, τον φοιτητή από τα Σπάτα που βρέθηκε κρεμασμένος και φέρεται να είχε εμπλακεί με τη μαγεία και τον σατανισμό.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο τούνελ» του MEGA, στο πλαίσιο της γνωμοδότησής του ο ιατροδικαστής παρατήρησε συγκεκριμένα στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης και «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια.


Το κάταγμα του υοειδούς οστού: Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, η ανεύρεση κατάγματος του υοειδούς είναι εξαιρετικά σπάνια σε απαγχονισμούς ή οφείλεται αποκλειστικά σε ενδεχόμενο στραγγαλισμό πριν από τον απαγχονισμό. Ο Νικόλας Ντουρτουρέκας βρέθηκε απαγχονισμένος δεμένος στους καρπούς των χεριών πισθάγκωνα και ιδιαίτερα σφιχτά. Αυτό ως γεγονός καθιστά εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο τον απαγχονισμό με αυτοχειρία, καθώς το άτομο έχοντας δεμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη δεν είναι ικανό να περάσει τον βρόχο στον λαιμό του.

Η περίδεση των χεριών: Η υπόθεση του να έχει περάσει τον βρόγχο αρχικά στον λαιμό του και, στη συνέχεια, να δέσει το ίδιο άτομο τα χέρια του πίσω από την πλάτη κρίνεται ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη καθώς - όπως καταγράφεται - η περίδεση στα χέρια του ήταν ιδιαίτερα σφιχτή. Ακόμα, η υπόθεση συμμετοχής άλλου ατόμου στον απαγχονισμό είναι πιθανή. Ταυτοχρόνως συμμετοχή άλλου ατόμου καθιστά ιδιαίτερα πιθανή την εγκληματική ενέργεια. Έχοντας τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα ιδιαίτερα σφιχτά η τοποθέτηση του βρόγχου στον λαιμό του θύματος είναι εύκολη από άλλο άτομο καθώς δεν είναι δυνατόν να φέρει αντίσταση. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατροδικαστής, από τη στιγμή που δεν διενεργήθηκε αυτοψία του χώρου από συνάδελφό του, θεωρεί σκόπιμη και αναγκαία την αναπαράσταση και αυτοψία, παρουσία ειδικών. 



«Φοβάμαι μην είχε μπλέξει πουθενά»

Η αδερφή της γιαγιάς του 19χρονου φοιτητή βιοϊατρικών επιστημών που βρέθηκε κρεμασμένος από το πόμολο της ντουλάπας του στο δωμάτιό του, τον Ιούλιο του 2022, αποκάλυψε ότι ο Νικόλας Ντουρτουρέκας «ήξερε από μαγεία».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» του MEGA, το βράδυ της Παρασκευής (07/06), ανέφερε: «Μου είχε πει η μητέρα του ότι ασχολούταν με την μαγεία. Την προηγούμενη μέρα ξενύχτησε και δεν ξέρω μην είχε φέρει κάποιον μαζί του και έκαναν ό,τι έκαναν. Πώς αλλιώς να δέσει τα χέρια του και μετά να κρεμαστεί; Φοβάμαι μην είχε μπλέξει πουθενά».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου