Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Οι 17 celebrities που δεν εκλέχθηκαν Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024 άφησαν πολλά δημοφιλή πρόσωπα εκτός Βρυξελλών.





EUROKINISSI

 


Γράφει ο Βαγγέλης Κύρκος
 


Αρκετοί celebrities ήταν αυτοί που διεκδίκησαν μια θέση στις Βρυξέλλες, ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που τα κατάφεραν, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024.

Από τους ανθρώπους που είναι γνωστοί, λόγω της παρουσίας τους σε τηλεόραση/ραδιόφωνο/θέατρο, ο Γιώργος Αυτιάς ήταν αυτός που σάρωσε με πάνω από 220 χιλιάδες ψήφους, ενώ η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε και την Ελεωνόρα Μελέτη με περισσότερες από 117 χιλιάδες ψήφους.


Επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Αρβανίτης πήρε την ημέρα των γενεθλίων του να επιβραβεύεται με την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος με περίπου 105 χιλιάδες πολίτες που τον στήριξαν.

Επίσης, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εξελέγη με τον ΠΑΣΟΚ, καθώς συγκέντρωσε πάνω από 69 χιλιάδες ψήφους, ενώ celebrity σίγουρα είναι ο Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος παίρνει θέση στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Νίκη, χάρη στις περισσότερες από 31 χιλιάδες ψήφους που συγκέντρωσε.
Αυτοί που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις ευρωεκλογές 2024

Ωστόσο, τα περισσότερα δημοφιλή πρόσωπα από τη showbiz δεν τα κατάφεραν. Πρώτο παράδειγμα ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος μπορεί να συγκέντρωσε κοντά στις 100.000 ψήφους, ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί, όντας στην 9η θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ακριβώς πιο κάτω βρίσκεται η Μαρία Σπυράκη, η οποία δεν καταφέρνει να επανεκλεγεί και στην αμέσως επόμενη θέση είναι η Βίκυ Φλέσσα.


Δεν μπόρεσε να μπει σε εκλόγιμη θέση ούτε η Βούλα Πατουλίδου, με τη 14η θέση και ακριβώς από κάτω (15η) είναι η Νόνη Δούνια. Από πάνω τους είναι δύο άνθρωποι που έγιναν… celebrities στην περίοδο του κορωνοϊού, οι Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (12ος) και Βασίλης Κοντοζαμάνης (13ος).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχθηκε η Σοφία Μπεκατώρου, από την οποία ξεκίνησε να γιγαντώνεται το κίνημα #metoo στην Ελλάδα, η οποία ναι μεν ήταν 5η με περίπου 69 χιλιάδες ψήφους, ωστόσο βρέθηκε αρκετά πίσω από την τέταρτη Έλενα Κουντουρά.


Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται ο Μάριος Αθανασίου, που επίσης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση για τις Βρυξέλλες. Ωστόσο, και οι δύο πήγαν καλύτερα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Δώρα Αυγέρη, ο Βασίλειος Κασσελάκης, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στο ΠΑΣΟΚ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης έμεινε εκτός, καθώς παρά τις σχεδόν 48 χιλιάδες ψήφους έμεινε 5ος, ενώ η Άννα Βερούλη (κι άλλος άνθρωπος του αθλητισμού) ήταν μόλις 13η.

Εν αντιθέσει με τους δημοσιογράφους Γιώργο Αυτιά και Κώστα Αρβανίτη, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθώς ήταν ο 7ος στην προτίμηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.


Στο ΚΚΕ η Ελένη Γερασιμίδου ήταν 3η με παραπάνω από 43 χιλιάδες ψήφους, αλλά είναι γνωστό ότι κατεβαίνει πιο πολύ για να βοηθήσει σε αυτές τις διαδικασίες και όχι να εκλεγεί.

Ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του μοναδικού εν ενεργεία γνωστού αθλητή που έλαβε μέρος στις ευρωεκλογές, του Νίκου Παπαδόπουλου. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκε μόλις στην 34η θέση των ψηφοφόρων του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Άκης Τσελέντης ήταν τρίτος στο ψηφοδέλτιο της Νίκης και δεν κατάφερε να εκλεγεί, ενώ ο Μπάμπης Στόκας ήταν μόλις 8ος στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης ήταν δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25, που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κάποια έδρα (πρώτος σε ψήφους ήταν ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης), ενώ στο ίδιο κόμμα ο Γιώργος Χρανιώτης ήταν μόλις 10ος.


Δεύτερος σε ψήφους στη Νέα Αριστερά ήταν ο Στέλιος Κούλογλου (πίσω από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη) που θα εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες, ενώ ίδια θέση κατέλαβε και ο Γιάννης Βούρος στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου