Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα για τον Μπελέρη - Δεν βγήκε ο Πύρρος Δήμας (Βίντεο) Με χορό στο τραγούδι «Σπυρομήλιος» το πανηγύρισαν οι κάτοικοι της Χειμάρρας.




 


Η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα πανηγύρισε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024, που φέρνουν τον Φρέντι Μπελέρη με τη Νέα Δημοκρατία.

Πλήθος κατοίκων της περιοχής βρέθηκε από νωρίς έξω από τα γραφεία της Ομόνοιας στη Χειμάρρα, όπου παρακολούθησε τα αποτελέσματα της καταμέτρησης. Με το που επιβεβαιώθηκε η εκλογή Μπελέρη, οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.









Η Χιμάρα πανηγυρίζει pic.twitter.com/6vThsmCWnU— Himara.gr (@HimaraGr) June 9, 2024



Μάλιστα, οι κάτοικοι της Χειμάρρας χόρεψαν το τραγούδι για τον Σπηρομήλιος, τον Σπύρο Μήλιο (1800-1880), τον Χειμαρριώτη που υπήρξε στρατιωτικός, αγωνιστής της Επανάστασης του 1821, πολιτικός, πληρεξούσιος, βουλευτής και πέντε φορές υπουργός Στρατιωτικών, διοικητής της σχολής Ευελπίδων.






Χιμάρα τώρα! Πανηγύρια για την εκλογή του Φρέντη Μπελέρη ως ευρωβουλευτή pic.twitter.com/yy9KPolEDs— Himara.gr (@HimaraGr) June 9, 2024



«Ο αγώνας δόθηκε υπό αντίξοες συνθήκες και κερδήθηκε χάρη σε όλους τους Έλληνες και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε ο καταδικασμένος εκλεγμένος δήμαρχός της πόλης, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για απόπειρα εξαγοράς ψήφων.


Νωρίτερα, η συνεργάτιδα του Μπελέρη είχε αναφέρει: «Παραμένει αισιόδοξος, αλλά αγχωμένος, και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος».

Αναφορικά με το εάν ο Φρέντι Μπελέρης θα βγει από τη φυλακή, σε περίπτωση που θα πρέπει να δώσει το «παρών» όπου θα απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών. Ωστόσο, πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να παραστεί.
Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Δεν βγήκε ο Πύρρος Δήμας

Μπορεί ένας από τους εκπροσώπους της Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης, να εκλέχθηκε ευρωβουλευτής, ωστόσο ο έτερος γνωστός εκπρόσωπος της περιοχής δεν τα κατάφερε. Ο λόγος για τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος ναι μεν συγκέντρωσε πάνω από 74.000 ψήφους, ωστόσο η ένατη θέση του τον αφήνει εκτός Ευρωκοινοβουλίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου