Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024

Αγίου Πνεύματος 2024: Μεγάλη στροφή στην επιλογή προορισμού - Λένε «όχι» στα νησιά Η ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά οδηγεί τους πολίτες σε οδικούς προορισμούς για την απόδραση του Αγίου Πνεύματος.






 


Δύο ημέρες απομένουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο δεν είναι λίγοι εκείνοι που το περιμένουν προκειμένου να κάνουν την πρώτη τους καλοκαιρινή απόδραση από το κλεινόν άστυ.

Με τον υδράργυρο να βρίσκεται στα ύψη από τις αρχές του Ιουνίου, φέτος προβλέπεται ότι η πρώτη έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού θα είναι ιδιαίτερα μαζική, κάτι που άλλωστε αποτυπώνεται στις πληρότητες των καταλυμάτων.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ρεπορτάζ του MEGA, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 22 – 24 Ιουνίου φτάνουν στο 75 με 80%, ενώ σε κάποιους προορισμούς ξεπερνούν το 90%.

Πρωταγωνιστές είναι τόσο οι οδικοί προορισμοί όσο και τα νησιά.


Συγκεκριμένα, οι πληρότητες των κύριων τουριστικών προορισμών για έλληνες ταξιδιώτες είναι οι εξής:Παραλία Κατερίνης 80%
Μύκονος 80%
Πάρος 85%
Καλαμάτα 90%
Ολυμπία 90%
Πήλιο 90%
Σύβοτα 90%
Οι τιμές για διαμονή

Οι τιμές πακέτου 3 διανυκτερεύσεων με πρωϊνό σε ξενοδοχείο 4* για 4 άτομα (οικογένεια με 2 ενήλικες και 2 παιδιά) μόνο για οδικούς προορισμούς είναι οι εξής:Καλαμάτα: Από 360 €
Ολυμπία: Από 390 €
Πήλιο: Από 420 €
Παραλία Κατερίνης: Από 450 €
Σύβοτα: Από 450 €
«Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο τα νησιά»

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης (20/6), ο τουριστικός πράκτορας, Δημήτρης Οικονόμου τόνισε ότι λόγω των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί οι πολίτες που αναζητούν οδικούς προορισμούς.

«Είναι αρχή του καλοκαιριού, αλλά και ο καιρός βοηθά. Κυρίως για τα νησιά το κόστος των ακτοπλοϊκών δεν είναι μία συνταγή που προτιμούν κα επιλέγουν τους οδικούς προορισμοί. Υπάρχει μεγάλη άνοδος στους οδικούς προορισμούς. Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο τα νησιά. Στα καταλύματα δεν υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της διαμονής. Έχουν αυξηθεί οι προορισμοί που επλήγησαν από τον Daniel, όπως το Πήλιο. Ακόμα και η Χαλκιδική, όπως και τα παράλια της Καβάλας», σημείωσε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου