Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2024

Ιωάννα Κλάπα: Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου που επιτέθηκαν στο σπίτι της, χειρίστηκε πολύκροτες υποθέσεις Πριν γίνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου, τη δεκαετία του '90 είχε χειριστεί μεγάλη υπόθεση για τα κυκλώματα στις φυλακές Κορυδαλλού.




 


Αλέξανδρος Γύγος
 


Οι υποθέσεις που είχε χειριστεί η Ιωάννα Κλάπα, πριν αναλάβει το ανώτατο αξίωμα στη Δικαιοσύνη και γίνει πρόεδρος στον Άρειο Πάγο, θεωρούνται από τις πλέον σοβαρές των τελευταίων ετών.

Η Ιωάννα Κλάπα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ήταν η μια από τις δυο βασικές ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και συναποφάσισε τις προφυλακίσεις των τότε βουλευτών, ενώ ήταν πρόεδρος στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που έκοψε τον Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα του Έλληνες από τις εθνικές εκλογές,


Επίσης, ήταν πρόεδρος στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο, το οποίο καταδίκασε ομόφωνα τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες. Ως νεαρή ανακρίτρια είχε χειριστεί τη δεκαετία του '90 μεγάλη υπόθεση για τη δράση κυκλωμάτων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όμως, οι πιο πρόσφατες παρεμβάσεις, από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου είναι οι πειθαρχικές έρευνες σε βάρος συναδέλφων της για την απελευθέρωση του Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και του δολοφόνου της 11χρονης στην Ηλεία.


Πέρσι είχε δώσει εντολές για την προστασία των ακτών από ομπρελοκαθήσματα και αυθαίρετες κατασκευές. Δεν φαίνεται όμως να έχει άμεση εμπλοκή σε υποθέσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου όπου να δικαιολογεί την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε την Τετάρτη το βράδυ έξω από το σπίτι της, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού που την φύλαγε.
Με τα πόδια διέφυγαν οι δράστες μετά την επίθεση στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου

Όπως προκύπτει -προς το παρόν τουλάχιστον- από τα βίντεο που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική για την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, οι δράστες διέφυγαν με τα πόδια. Έχουν καταγραφεί καρέ-καρέ οι κινήσεις τους πριν και μετά τη δολοφονική ενέργεια εις βάρος του 42χρονου αρχιφύλακα.

Τα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής δεν έχουν σταματήσει στιγμή να κοιτούν και να επεξεργάζονται υλικά από κάμερες κυκλώματος, όχι μόνο της γειτονιάς στου Παπάγου όπου έγινε η επίθεση, αλλά και από τη γύρω περιοχή έτσι, ώστε να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν και να εντοπίσουν το λάθος που θα τους οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.
Η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που τραυματίστηκε

Ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση, είναι ειδικός φρουρός και έχει τον βαθμό του αρχιφύλακα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis.gr, στην Αθήνα ήταν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και υπηρετεί με ζήλο στην Ελληνική Αστυνομία.


Με εμπειρία 16 ετών σε μάχιμο πόστο της Αστυνομίας, κατάφερε να δείξει απόλυτη ψυχραιμία την ώρα που το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες. Παραμένει νοσηλευόμενος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο, στον αυχένα και τα χέρια. Εκεί υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις, ενώ κοντά του είναι η σύντροφός του.

Συγγενικό του πρόσωπο που μίλησε στο iEidiseis.gr, ανέφερε ότι η κατάσταση των τραυμάτων είναι καλή, καθώς είναι αντιμετωπίσιμα τα τραύματα, ενώ αναμένουν και τις απαντήσεις των εξετάσεων.
Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, το οποίο θα τους βοηθήσει τις Αρχές να εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών.

Ομάδα επτά δραστών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φτάνουν στο σημείο πεζή και εκτοξεύουν τις βόμβες μολότοφ, μία εκ των οποίων μπαίνει στο αυτοκίνητο του αστυνομικού φρουρού που βρισκόταν στην είσοδο του οικήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου