Σάββατο, Ιουνίου 15, 2024

Πώς θα φτιάξετε το «σωστό» avocado toast Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη μας δείχνει πως να φτιάχνουμε το αγαπημένο snack από αβοκάντο που απολαμβάνουμε στα brunch-άδικα.







 


Γράφει ο Άρης Σταυρίδης
 


Η μανία του avocado toast έχει καταλάβει και την Αθήνα. Υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο, είναι το σνακ που επιλέγουν στις εξόδους τους όσοι προσέχουν για να έχουν…

Το μυστικό για ένα ωραίο avocado toast είναι φυσικά τα εκλεκτά υλικά. Το ψωμί πρέπει να είναι φρέσκο, προζυμένιο με ελαφρά όξινη επίγευση.


Το αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο -να λειώνει με το πιρούνι- και τα αυγά το πολύ του διήμερου. Αν δεν είστε σίγουροι ότι είναι πραγματικά φρέσκα, προτιμήστε να τα βράσετε -και μελάτα κάνουν για τη συνταγή μας.

Υλικά:


2 λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι

2 αυγά ποσέ


Για το αβοκάντο:

1 μεγάλο αβοκάντο λιωμένο με πιρούνι ή κομμένα σε φέτες

Χυμό από 1/2 λεμόνι


Αλάτι, πιπέρι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Σχοινόπρασο για το σερβίρισμα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου