Σάββατο, Ιουνίου 29, 2024

Σοκ! Από εργασίες πιθανότατα προκλήθηκε η φωτιά στην Κερατέα




Σοκ και προβληματισμό προκαλούν οι ισχυρισμοί του αντιδημάρχου Σαρωνικού, Σταύρος Πετρόπουλος ότι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Φέριζα Κερατέας θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική προκλήθηκε πιθανότατα από εργασίες

Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πληροφορία πρόκειται για εμπρησμό καθώς εδώ και μέρες έχει γίνει γνωστό πως θα υπάρξουν το Σαββατοκύριακο επικίνδυνες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους που θα «διευκολύνουν» την έναρξη πυρκαγιών!


Το χρονικό

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική από νωρίς σήμερα το πρωί.

Λίγο μετά τις 8.30 φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Φέριζα κοντά στην Κερατέα, πλησίον σπιτιών.

Δείτε βίντεο:

Μάλιστα, λόγω των ανέμων υπήρξε επέκταση της πυρκαγιάς. Έτσι χρειάστηκε να σταλεί στους κατοίκους των οικισμών Φέριζα και Όλυμπος μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική εκκένωση.

Σύμφωνα με το irafina.gr, εκκενώθηκε και το ίδρυμα «Η Αργώ» που βρίσκεται στην περιοχή και φιλοξενεί παιδιά ΑμεΑ τα οποία μεταφέρθηκαν σε τοπικό ξενοδοχείο.

Δείτε το μήνυμα:

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και συγκεκριμένα  45 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πριν από λίγο υπήρξε ενημέρωση πως το μέτωπο της φωτιάς έχει οριοθετηθεί. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι σπινθήρες που «πυροδότησαν» την φωτιά ξεκίνησαν από εργασίες!

Δείτε βίντεο:

(πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Πυροπροστασία Δάσεων Λαυρεωτικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου