Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024

Έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδιωτική πρωτοβουλία - Πώς αλλιώς;





ΑΡΧΕΙΟΥ/ PEXELS

 


Γράφει η Μαρία Τσιλιμιγκάκη
 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το Memorial Sloan Kettering Center ανακοίνωσαν τη δημιουργία του SNF Global Pediatric Cancer Program. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία στο MSK που υλοποιείται με σημαντική υποστήριξη, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων από το ΙΣΝ. Μέσω του SNF Global Pediatric Cancer Program, το MSK θα προσφέρει την τεχνογνωσία του στον τομέα της παιδιατρικής ογκολογίας σε ασθενείς διεθνώς.

Αυτό θα επιτευχθεί με την επέκταση της τεχνογνωσίας κλινικής φροντίδας, την εκπαίδευση και την εξειδικευμένη κατάρτιση και τη συνεργατική έρευνα. Εξειδικευμένοι συνεργάτες του MSK θα μοιραστούν την εκτενή κλινική εμπειρία τους με νοσοκομεία και οργανισμούς άλλων χωρών, διευκολύνοντας την πρόσβαση στην πρωτογενή διάγνωση, την καθοδήγηση στη θεραπεία και την πραγματοποίηση υπερσύγχρονων μοριακών εξετάσεων για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.





Η εν λόγω πρωτοβουλία θα υποστηρίξει παράλληλα την ανάπτυξη και μελλοντική παροχή παιδιατρικής φροντίδας για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Χθες εξάλλου αναρτήθηκε στη Διαύγεια απόφαση για ποσό 3,5 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με υπογραφή του υπουργού Υγείας με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του ΟΚΑΝΑ αλλά και όποιων Φορέων έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση μαζί του.


Το κονδύλι θα πάει σε ενέργειες για την αναδιοργάνωση των δομών, του οργανογράμματος του οργανισμού και την ανάπτυξη διοικητικών και επιχειρησιακών λειτουργιών του μέσω της ανάπτυξης επιχειρησιακού μοντέλου παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται δράσεις ενίσχυσης των πληροφοριακών υποδομών και συστημάτων καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του με ειδική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου