Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2024

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, εκτός από τον Ελπιδοφόρο, τα «τσούγκρισε» και με τον Τσούνη Η κυβέρνηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ.





 

 


«Σύννεφα» στις διαπροσωπικές σχέσεις του Αμερικάνου πρέσβη στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου, βλέπουν τελευταία παράγοντες του ΥΠΕΞ, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τα πραγματικά αίτια για τα οποία διαταράχτηκε η σχέση των δυο αξιωματούχων.

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ως πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μπορέσει να διοριστεί ο Τζορτζ Τσούνης ως πρέσβης στην Ελλάδα. Αφού είχε αποτύχει την πρώτη φορά να περάσει τις εξετάσεις του κογκρέσου, η κ.Παπαδοπούλου έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στον Τσούνη και τον προετοίμασε κατάλληλα, ώστε την επόμενη φορά που προσήλθε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του κογκρέσου, έλαβε την πολυπόθητη έγκριση για τον διορισμό του ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

 

Αυτά, όμως, όπως φαίνεται, ανήκουν στο παρελθόν...

Πριν τον Τζορτζ Τσούνη, οι σχέσεις της Αλεξάνδρας Παπαδόπουλου είχαν διαταραχθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, την κεφαλή του οποίου ζητάει απο τον Πατριάρχη η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο το Φανάρι να ανταποκρίνεται στο εν λόγω αίτημα των Αθηνών.

 


Ενδιαφέρον έχει η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην κόντρα κυβέρνησης και Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Την ώρα που η κυβέρνηση στοχοποιεί τον Ελπιδοφόρο, η αξιωματική αντιπολίτευση τείνει χέρι βοηθείας στον Αρχιεπίσκοπο. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναπτύσσει άριστες σχέσεις με τον Ελπιδοφόρο, όπως και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Άλλωστε, τον Κασσελάκη και τον Ελπιδοφόρο τούς συνδέει η φιλία που έχουν και οι δυο με την πάμπλουτη οικογένεια Μπούση στο Σικάγο.

Ο μεν Ελπιδοφόρος ήρθε στην Ελλάδα για να βαφτίσει τα παιδιά του ομόφυλου ζεύγους της οικογένειας Μπούση.

 

Ο δε Κασσελάκης μετέβη πρόσφατα στο Σικάγο για να παραστεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου που διοργάνωσε η οργάνωση HCRF στην οποία ηγείται η Ελένη Μπούση .

Ο σφιχτός εναγκαλισμός του Ελπιδοφόρου με τον Κασσελάκη ενοχλεί σφόδρα την Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου και ίσως γι' αυτό εκείνη δίνει εκδηλώνει την συμπάθειά της στον «σοβαρό» και «μετρημένο» Βαγγέλη Καλπαδάκη ο οποίος δεν παρέμεινε διπλωματικός σύμβουλος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά μετακινήθηκε στο Ίδρυμα Αλέξης Τσίπρας.

Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου