Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2024

Το Μαξίμου δεν σχολιάζει Σαμαρά και Καραμανλή, αλλά στο παρασκήνιο ακούγεται: «Δεν έβαλαν πλάτη στις ευρωεκλογές»





Μπορεί στο Μαξίμου να υποστηρίζουν δημόσια ότι «δεν σχολιάζουμε τις κινήσεις» δύο πρώην πρωθυπουργών, όταν δέχονται ερωτήσεις για την προεκλογική στάση των κ. Σαμαρά και Καραμανλή, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Συγκεκριμένα, μετά το ηχηρό χαστούκι των ευρωεκλογών, πολλοί λένε στο παρασκήνιο ότι οι δύο πρώην πρόεδροι δεν «έβαλαν πλάτη στο κόμμα», τη στιγμή που μέσα από αυτή την παράταξη είχαν την «τιμή» να φτάσουν στο «αξίωμα του πρωθυπουργού».
«Γραμμή» σιωπής από Μαξίμου

Σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «για την συμπεριφορά των πρώην προέδρων έχουμε πει πάρα πολλές φορές και αποτελεί κα μία προσωπική μου απόφαση την οποία τηρώ, ως ένα διαχρονικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν σχολιάζω ούτε δηλώσεις, ούτε τοποθετήσεις, ούτε κινήσεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν φτάσει στο ύψιστο αξίωμα της Νέας Δημοκρατίας, που υπηρετώ από μικρό παιδί και βέβαια της χώρας. Είναι δύο πρώην πρωθυπουργοί».


Σημειώνεται, ότι μετά την μεγάλη πολιτική φθορά της ευρωκάλπης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρκετά αποδυναμωμένος, με αποτέλεσμα οι διαφορετικές ομαδοποιήσεις εντός της γαλάζιας παράταξης να προσπαθούν να ισχυροποιηθούν στις νέες εσωτερικές συνθήκες που διαμορφώνονται. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ανοίξει και οι αντιπαραθέσεις περά δεξιάς-κέντρου, κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών και περί της αλαζονείας. Όλα αυτά τη στιγμή που στο Μαξίμου κλείνουν οι οριστικές αποφάσεις για τον επικείμενο ανασχηματισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου