Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2024

Στέφανος Κασσελάκης - Mega / Είμαι περήφανος που δεν αλλάξαμε την πυξίδα μας - Θα κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές ΒΙΝΤΕΟ



Ο κόσμος έχει τη δέσμευσή μου ότι θα συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για το καλό του τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Mega


Έγινε η αρχή με τη μείωση διαφοράς, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δήλωσε περήφανος για το κόμμα και σημείωσε ότι «προχωράμε μόνοι μας με ανοιχτό μυαλό, ανοιχτή καρδιά και με ανοιχτές πόρτες».


«Όταν μικραίνεις τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής στη δυτική Αθήνα, στον Πειραιά, στην Αχαΐα, πάει να πει ότι κάτι αλλάζει. Είμαι πολύ υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί αντάξιος των συνθηκών σε αυτά τα κοινά που άρχισε. Ο κόσμος αυτός έχει τη δέσμευσή ότι θα συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για το καλό του» σημείωσε μεταξύ άλλων.






«Εάν είναι να μιλάμε με όρους στοιχηματικούς ή μαθηματικούς να είμαστε αντικειμενικοί. Μετά από δύο διασπάσεις -και ειδικά αν βάλεις και την μεγάλη απώλεια σε Ροδόπη και Ξάνθη- στην ουσία κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις που είχαμε πέρυσι, ενώ η ΝΔ κατέρρευσε από το 41 στο 28» επισήμανε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως πρόσθεσε: «Ποιοτικά ήταν η πρώτη φορά που είχα εισροή από τη ΝΔ εδώ και χρόνια. Κερδίσαμε δυναμικά κοινά όπως οι νέοι 17-35 ετών, αυτό είναι μια παρακαταθήκη για εμάς. Βγήκαμε πρώτοι στους αναποφάσιστους. Και το πιο βασικό ανακτήσαμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι στις λαϊκές συνοικίες».

«Είμαι περήφανος που δεν αλλάξαμε την πυξίδα μας. Βγάλαμε για πρώτη φορά θετική ατζέντα με φιλολαϊκές πολιτικές. Μας έλεγαν “λεφτόδεντρα”... τους έχω προκαλέσει τώρα ξεκάθαρα να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Δεν είναι δυνατόν να λένε προεκλογικά λεφτόδεντρα και λεφτόδεντρα και μετά…» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και υπογράμμισε παράλληλα ότι «πρέπει να κάνουμε το κόμμα μας ελκυστικό, γειωμένο στην κοινωνία. Έχω μάθει από την πολιτική μου σταδιοδρομία ότι πρέπει πάντα να επενδύεις στη βάση, στην κοινωνία, γιατί μόνο έτσι δε θα κάνεις λάθος. Η κοινωνία πρέπει να μιλήσει, όχι να γίνουν συμφωνίες κορυφής».

«Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές. Έγινε το πρώτο βήμα, μίκρυνε η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ακόμα σε άλλο σημείο ότι «ο ελληνικός λαός να ξέρει ότι θα τον εκπροσωπήσω άρτια».

«Ο ελληνικός λαός με τίμησε και εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ και το εξαιρετικό ψηφοδέλτιό μας, να είμαστε και πάλι στις ευρωεκλογές αξιωματική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης για το εκλογικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι «δεν είναι μια διαδικασία εθνικών εκλογών, είναι ευρωεκλογές και το πλαίσιο της Ευρώπης μετράει. Είναι ένα πλαίσιο στο οποίο καλπάζει η ακροδεξιά και η αποχή. Όλη η Ευρώπη, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει πάει προς τη δεξιά και τις εθνικιστικές κορώνες. Γιατί οι Βρυξέλλες δεν εμπνέουν πλέον, έχουν γίνει διευθυντήριο συμφερόντων ».

.

«Το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα δεν μπορούσε να απαντήσει για την ακρίβεια και για την φορολογία που έχουμε προτείνει και ασχολήθηκε με δολοφονία χαρακτήρα, του ήρθε μπούμερανγκ» τόνισε ακόμα, υπογραμμίζοντας ότι η δολοφονία χαρακτήρα δεν πέτυχε «στέκομαι όρuιος».

«Θεωρώ ότι αυτό που έγινε σε αυτές τις εκλογές είναι μη αναστρέψιμο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» επισήμανε, σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ σχολιάζοντας για τον επικείμενο ανασχηματισμό, συμπλήρωσε ότι «για να πετύχε πρέπει να κάνει στροφή 180 μοιρών στις πολιτικές της: την αισχροκέρδεια στις τράπεζες, την μείωση του ΦΠΑ, στο ρεύμα - από τη στιγμή που δεν θα το κάνει αυτό πάει να πει ότι θα έχει φτωοχποιηθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και θα σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας» 

«Εγώ υποσχέθηκα στον κόσμο ότι θα δημοσιοποιήσω το πόθεν έσχες πριν από τις ευρωεκλογές (..) Φάνηκε από τις λαϊκές συνοικίες ότι πήγαμε πολύ καλά, άρα ο κόσμος ξέρει ότι δεν θα τον προδώσω σε αυτό» είπε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που πιστεύω ότι άφησε μια άσχημη γεύση για την πολιτική στη χώρα, στον κόσμο ‘ότι “με αυτό θα ασχολείστε τώρα. Φτάνει”». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη Νέα Αριστερά, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «θεωρώ ότι πρέπει να επιστρέψει τις έδρες της» σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «κέρδισα δίκαια από τη βάση του κόμματος». «Προσπάθησα ειλικρινά να μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν αποδέχτηκαν» συμπλήρωσε. 

«Αν επιθυμούσε να μείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα το είχε κάνει. Και όχι μόνο αυτό, εγώ του είχα πει τότε ότι είμαι μέσα να τα αλλάξουμε όλα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ήξερε ότι ήμουν στρατιώτης» είπε ερωτώμενος για τον Αλέξη Τσίπρα ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν ο «κ. Τσίπρας μπορεί να κατέβει για την ηγεσία αυτού του νέου σχήματος της κεντροαριστεράς;», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι «είμαι σίγουρος ότι θα γράφονται σενάρια. Εγώ αυτό που βλέπω είναι έναν άνθρωπο που κυβέρνησε έντιμα την χώρα (...) προσωπικά θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω ότι έχει ανάγκη η κοινωνία, ένα κόμμα ανεξάρτητο, φιλοευρωπαϊκό. Ένα κόμμα που θα πάρει ηθικές στάσεις, που να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος ενός κόμματος που δεν στέκεται στο πλευρό ενός λαού που δολοφονείται» συμπλήρωσε την για Παλαιστίνη». Τέλος ερωτώμενος για το συνέδριο του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για μια «πολύ σημαντική πρωτοβουλία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου