Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2024

Στον εισαγγελέα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κακοποίησε τη σύντροφο και συνάδελφό του – Το χρονικό της βίας





Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας είδε το φως της δημοσιότητας, με θύτη δημοσιογράφο της ΕΡΤ και θύμα τη σύντροφο και συνάδελφό του.  Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου οδηγείται στον εισαγγελέα, ενώ παύθηκε από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στη σύλληψη δημοσιογράφου της ΕΡΤ οδήγησε το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, εκείνος φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύντροφο του τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Ιουνίου, ενώ η καταγγελία έγινε την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, μία νεαρή γυναίκα, επίσης δημοσιογράφος της ΕΡΤ, πήγε στο γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας στο Α.Τ. Ομόνοιας όπου κατήγγειλε τον σύντροφο και συνάδελφό της για ξυλοδαρμό.

Η κοπέλα ήταν εμφανώς χτυπημένη, ενώ μαζί της στο Α.Τ. κρατούσε και βεβαίωση από το ΚΑΤ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει και κάταγμα στο πρόσωπο.

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη περίπου στις 5:30 το απόγευμα, θα παραμείνει όλη τη νύχτα στο κελί των κρατητηρίων και νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του newsit.gr, ο δημοσιογράφος ήταν εδώ και περίπου ένα χρόνο σε διάσταση με την σύζυγό του, ενώ είναι πατέρας δύο παιδιών.

ΕΡΤ: Σε παύση ο δημοσιογράφος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η δημόσια ραδιοτηλεόραση ανέφερε ότι μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της, έθεσε σε παύση τη σύμβασή του.

«Η ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Χρυσοχοΐδης: 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Ανέφερε ότι από αυτές, προέκυψαν 350 συλλήψεις, ενώ όπως σημείωσε μόνο το βράδυ της 24ης Ιουνίου 61 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία τα μισά στην Αττική.

Ακολούθως ανέφερε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό. Επίσης, ανά νομό υπάρχει ένα safe house τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν Panic button.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου