Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024

Τον… τιμώρησε ο Κυριάκος – Τελευταίος ο Μεϊμαράκης στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των αντιπροέδρων του ΕΛΚ Δεν είχε τη στήριξη του Κ. Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους.


Αθήνα 9,84

 


Δεν κατάφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την Τετάρτη (19/06), να εκλεγεί ως ένας από τους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο νέο Ευρωκοινοβούλιο και κατέλαβε την τελευταία θέση μεταξύ των υποψήφιων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε στο ΕΛΚ η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αντιπροέδρων του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή την πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου ανήκει και η Ν.Δ. μιας και απαρτίζεται από κεντροδεξιά και δεξιά ευρωπαϊκά κόμματα. Έτσι, λοιπόν, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν ο Έλληνας υποψήφιος για μία από τις δέκα θέσεις αντιπροέδρων, αλλά ήρθε τελευταίος.


Επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, την επόμενη των ευρωεκλογών, όρισε την Ελίζα Βόζεμπεργκ ως επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ. – θέση που την περασμένη περίοδο κατείχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Η ανάρτηση του Μάνφρεντ Βέμπερ

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ έκανε μια ανάρτηση στο Χ μέσω της οποίας συνεχάρη τους αντιπροέδρους του κόμματος που εξελέγησαν.

Χαρακτηριστικά, στη σχετική δημοσίευσή του στο Χ, ο ίδιος έγραψε: «Θερμά συγχαρητήρια στους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την εκλογή τους! Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτοιμοι να ηγηθούμε και να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι οι φωνές των Ευρωπαίων πολιτών ακούγονται».








Αναλυτικά, οι αντιπρόεδροι του ΕΛΚ που εξελέγησαν είναι οι εξής:Φρανσουά-Ξαβιέ Μπελαμί (Γαλλία, Les Républicains)
Αντρζέι Χαλίτσκι (Πολωνία, Platforma Obywatelska)
Γερούν Λένερς (Ολλανδία, Christen Democratisch Appèl)
Ντολόρ Μοντσεράτ (Ισπανία, Partido Popular)
Σίγκφριντ Μουρεσάν (Ρουμανία, Partidul Naţional Liberal)
Λιντία Περέιρα (Πορτογαλία, Partido Social Democrata)
Μασιμιλιάνο Σαλίνι (Ιταλία, Forza Italia)
Τόμας Τομπέ (Σουηδία, Moderaterna)
Ρομάνα Τομτς (Σλοβενία, Slovenska demokratska stranka)
Ζελιάνα Ζόβκο (Κροατία, Hrvatska demokratska zajednica)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου