Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2024

Ξεκινά η δίκη Καραϊβάζ: Τρία χρόνια χωρίς να βρεθούν οι εντολείς της δολοφονίας και το κίνητρο Ξεκινά στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας η δίκη για τα δύο αδέλφια που προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία Καραϊβάζ.





 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Καθυστέρηση στην εξέλιξη της έρευνας από τις δικαστικές Αρχές «βλέπουν» πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., σχολιάζοντας το χρόνο κατά τον οποίο η Δικαιοσύνη αποφάσισε να διατάξει έρευνα για τα οικονομικά δεδομένα και τις οικονομικές συναλλαγές των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν στο iEidiseis ότι «το Τμήμα Ανθρωποκτονιών από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει να γίνει σε βάθος έρευνα για τη ροή του χρήματος, προκειμένου να εξαντληθούν οι πιθανότητες να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος. Γιατί η έρευνα διατάχθηκε ένα χρόνο μετά τις συλλήψεις των δύο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών; Εξ αρχής ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, άρα είναι αυτονόητο ότι κάποιος πλήρωσε γι’ αυτό, άρα έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα».


Πριν από λίγες ημέρες και λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση που ανατέθηκε στην Οικονομική Αστυνομία, η οποία θα ερευνήσει τραπεζικούς λογαριασμούς (σε Ελλάδα και εξωτερικό), όπως και τυχόν εμβάσματα. Η έρευνα είναι σε πρώιμο στάδιο και ακόμα δεν υπάρχουν ευρήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα άνοιξε μετά από καταγγελία που περιήλθε σε γνώση των Αρχών.

Αξιόπιστες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδουν την είδηση που διαδόθηκε χθες σύμφωνα με την οποία βρέθηκε πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό στους λογαριασμούς των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία. Από μία πρώτη έρευνα που είχε γίνει κατά το παρελθόν είχε ανιχνευτεί μία ροή χρήματος ύψους 80.000 ευρώ από αμερικανική τράπεζα, κάποια μικρότερα εμβάσματα από ελληνικές τράπεζες και κάποιες αγοραπωλησίες ακριβών αυτοκινήτων. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν είχε γίνει ενδελεχής έρευνα στα οικονομικά στοιχεία των συλληφθέντων, προκειμένου να ανοίξει η βεντάλια και να φωτιστεί -αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα- ποιος θα μπορούσε να έχει δώσει την εντολή για τη δολοφονία. Και αυτό παρότι , κατά πληροφορίες, είχε υπάρξει σχετικό αίτημα από την πολιτική αγωγή.



Σήμερα Τετάρτη ξεκινά στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας η δίκη για τα δύο αδέλφια που προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη, που είχε λάβει χώρα το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021, λίγα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης, το όπλο της εκτέλεσης αλλά ούτε οι ηθικοί αυτουργοί. Επίσης, δεν έχουν βρεθεί τουλάχιστον δύο από τους φυσικούς αυτουργούς, καθώς εκτιμάται ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα έλαβαν μέρος στο σχέδιο της δολοφονίας. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων σημειώνει ότι υπόθεση παραμένει ύψιστης σημασίας για τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο και θα παραμείνει έτσι μέχρι να καταδικαστούν οι δράστες:

 

«Εκφράζουμε τη σταθερή πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της και ζητούμε από τις ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό και την καταδίκη των εγκεφάλων πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου