Σάββατο, Ιουνίου 15, 2024

Euro 2024: Το πρόγραμμα των αγώνων σήμερα (15/6) – Το κανάλι και οι ώρες Ουγγαρία – Ελβετία, Ισπανία – Κροατία, Ιταλία – Αλβανία είναι οι σημερινοί (15/06) αγώνες του Euro 2024.


AP | Martin Meissner

 

 

Το Euro 2024 συνεχίζεται, το Σάββατο (15/06), στα γήπεδα της Γερμανίας με την αναμέτρηση Ουγγαρίας – Ελβετίας για τον Α' όμιλο, αλλά και τους αγώνες Ισπανίας – Κροατίας και Ιταλίας – Αλβανίας για τον Β' όμιλο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρεμιέρα του Euro 2024 έγινε, το βράδυ της Παρασκευής (14/06), με τον αγώνα Γερμανίας – Σκωτίας στο Μόναχο για τον Α' όμιλο της διοργάνωσης. Οι οικοδεσπότες Γερμανοί «σκόρπισαν» με 5-1 τη Σκωτία, αρχίζοντας με εμφατικό τρόπο την πορεία τους στο Euro 2024.
Ουγγαρία – Ελβετία

Η Ουγγαρία αρχίζει το ταξίδι της στο Euro 2024 απέναντι στην Ελβετία στο στάδιο της Κολωνίας για την πρώτη αγωνιστική του Α' ομίλου. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση, στις 16:00, από τη συχνότητα τόσο της ΕΡΤ1 όσο και του ERTFLIX μέσω διαδικτύου (κάνετε κλικ εδώ).


Έχουν περάσει 86 χρόνια από την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε μεγάλο τουρνουά, με την Ουγγαρία να κερδίζει 2-0 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1938. Ωστόσο, οι πρόσφατες αναμετρήσεις έχουν ευνοήσει την Ελβετία, καθώς οι Ελβετοί έχουν επικρατήσει σε έξι από τα τελευταία εννέα παιχνίδια τους εναντίον της Ουγγαρίας, αν και οι δύο χώρες έχουν να αναμετρηθούν από τα ευρωπαϊκά προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όταν η Ελβετία επικράτησε με 5-3 εντός και 3-2 εκτός έδρας.

Η Ουγγαρία, που συμμετέχει στο τρίτο συνεχόμενο Euro της, είναι μία ανερχόμενη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τον Ιταλό προπονητή Μάρκο Ρόσι να επωφελείται από την κλάση του 23χρονου αρχηγού Ντομινίκ Σόμποσλαϊ στη μεσαία γραμμή και από τη σταθερή παρουσία του Πέτερ Γκουλάτσι της Λειψίας στο τέρμα. Η Ελβετία του Μουράτ Γιακίν, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από την UEFA, μπορεί να στηριχθεί στον Γκρανίτ Τζάκα – φρέσκο από μια εξαιρετική σεζόν με τη Λεβερκούζεν – στη μεσαία γραμμή, με τον Σερντάν Σακίρι να εξακολουθεί να αποτελεί απειλή. Ο 32χρονος έχει σκοράρει ή έχει δημιουργήσει το 46% των 28 τερμάτων της Ελβετίας σε τελική φάση τουρνουά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.



Ισπανία – Κροατία

Η Ισπανία και η Κροατία είναι δύο γνώριμες αντίπαλες ομάδες, καθώς αρχίζουν το Euro 2024 στο Βερολίνο, και πρόκειται για το τέταρτο διαδοχικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο οποίο διασταυρώνονται οι δρόμοι τους. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση, στις 19:00, από τη συχνότητα τόσο της ΕΡΤ1 όσο και του ERTFLIX μέσω διαδικτύου (κάνετε κλικ εδώ).

Συγκεκριμένα, η πρεμιέρα του Β' ομίλου στο Olympiastadion του Βερολίνου, όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός του Euro 2024 στις 14 Ιουλίου, φέρνει αντιμέτωπη την τρεις φορές πρωταθλήτρια, Ισπανία, με την ομάδα της Κροατίας, την οποία νίκησε στα πέναλτι κατά τον περσινό τελικό του UEFA Nations League και την οποία απέκλεισε, επίσης, από το Euro 2020 στη φάση των «16».


Η αποστολή της Ισπανίας να κατακτήσει το τέταρτο Euro της ιστορίας της αρχίζει με μία δύσκολη αποστολή απέναντι στην Κροατία, την οποία νίκησε στα πέναλτι για να πάρει το περσινό Nations League. Η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε προετοιμάστηκε για αυτό το τουρνουά με μεγάλες φιλικές νίκες εναντίον της Ανδόρας και της Βόρειας Ιρλανδίας, με τον επιθετικό της Ρεάλ Σοθιεδάδ, Μίκελ Ογιαρθάμπαλ να εντυπωσιάζει με τέσσερα γκολ στα δύο παιχνίδια.

Πάντα υπολογίσιμη δύναμη, η Κροατία του Ζλάτκο Ντάλιτς θα καθοδηγείται και πάλι από τον μεγαλοπρεπή Λούκα Μόντριτς, ο μέσος που θα εμφανιστεί στο πέμπτο του Euro. Το δίδυμο της Μάντσεστερ Σίτι, Γιόσκο Γκβάρντιολ και Ματέο Κόβατσιτς, προσθέτουν περαιτέρω νοοτροπία νικητή. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από την UEFA, οι οπαδοί της Εθνικής Ομάδας θα έχουν αυτοπεποίθηση μετά την εντυπωσιακή νίκη στην προθέρμανση επί της Πορτογαλίας κατά την περασμένη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία και η Κροατία είχαν κοντραριστεί και στη φάση των «16» του Euro 2020, με την Ισπανία να επικρατεί με 5-3 στην παράταση.


Ιταλία – Αλβανία

Η κάτοχος του τροπαίου, Ιταλία, αρχίζει την περιπέτειά της στον Β' όμιλο του Euro 2024 στο BVB Stadium του Ντόρτμουντ απέναντι στην Αλβανία, την οποία έχει νικήσει και στους τέσσερις προηγούμενους αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση, στις 22:00, από τη συχνότητα τόσο της ΕΡΤ1 όσο και του ERTFLIX μέσω διαδικτύου (κάνετε κλικ εδώ).


Το ιστορικό της Ιταλίας απέναντι στην Αλβανία δείχνει ότι έχει μία άνετη αρχή στο Euro 2024, καθώς οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές, όλες από τον Νοέμβριο του 2014, και οι «ατζούρι» έχουν κερδίσει σε όλους, σκοράροντας επτά γκολ και έχοντας δεχτεί μόλις ένα. Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από την UEFA, με ένα σημαντικό ποσοστό της ομάδας του Σιλβίνιο να αγωνίζεται στη Serie A, η Αλβανία γνωρίζει καλά τους αντιπάλους της.

Επιστρέφοντας στο Euro μετά το ντεμπούτο της σε τελική φάση το 2016, η Αλβανία ήταν πρώτη σε προκριματικό όμιλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η Ιταλία τερμάτισε πίσω από την Αγγλία στον προκριματικό της όμιλο, αλλά με τον επιθετικό Τζιανλούκα Σκαμάκα, που αγωνίζεται στην Αταλάντα η οποία και κατέκτησε το φετινό Europa League, να είναι πιθανόν να ηγηθεί της γραμμής, μπορεί η Εθνική Ομάδα της Ιταλίας να είναι έτοιμη να σταθεί ξανά στο ύψος των περιστάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου