Κυριακή, Ιουνίου 16, 2024

Euro 2024: Το πρόγραμμα των αγώνων σήμερα (16/6) – Το κανάλι και οι ώρες Τους αγώνες Πολωνία – Ολλανδία, Σλοβενία – Δανία και Σερβία – Αγγλία περιλαμβάνει το σημερινό (16/06) πρόγραμμα του Euro 2024.




AP | Markus Schreiber

 

Η αγωνιστική δράση στο Euro 2024, το οποίο φιλοξενείται στα γήπεδα της Γερμανίας, συνεχίζεται την Κυριακή (16/06) με τρεις αναμετρήσεις: Πολωνία – Ολλανδία για τον τέταρτο όμιλο και για τον τρίτο όμιλο η Σλοβενία αντιμετωπίζει τη Δανία και η Σερβία την Αγγλία.
Πολωνία – Ολλανδία

Ο Δ' όμιλος του Euro 2024 αρχίζει στο Volksparkstadion του Αμβούργου, καθώς η Πολωνία αντιμετωπίζει την Ολλανδία, η οποία έχασε τελευταία φορά από τους αντιπάλους της το 1979. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση, στις 16:00, από τη συχνότητα τόσο της ΕΡΤ1 όσο και του ERTFLIX μέσω διαδικτύου (κάνετε κλικ εδώ).

Η Πολωνία πραγματοποιεί την πέμπτη διαδοχική συμμετοχή της σε τελική φάση, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει παιχνίδι στο Euro 2020, όταν η Ολλανδία πέρασε εύκολα από τον όμιλό της για να χάσει από την Τσεχία στη φάση των «16». Ωστόσο, η Ολλανδία παραμένει μια δύσκολη ομάδα για τους Πολωνούς, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από την UEFA. Πράγματι, οι Πολωνοί δεν έχουν νικήσει στις τελευταίες 12 συναντήσεις τους με τους «οράνιε» (πέντε ισοπαλίες – επτά ήττες). Μάλιστα, ο 35χρονος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα χάσει αυτό το παιχνίδι λόγω τραυματισμού.


Ο Ολλανδός προπονητής, Ρόναλντ Κούμαν, ήταν μέλος της ολλανδικής ομάδας που κατέκτησε το τελευταίο Euro που διεξήχθη στη Γερμανία, νικώντας τη Σοβιετική Ένωση με 2-0 στον τελικό του 1988. Ακόμα, οι τραυματισμοί συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα – οι μέσοι Τέιν Κουπμάινερς και Φρένκι ντε Γιονγκ αποχώρησαν από την ομάδα κατά την προετοιμασία. Η ομάδα της Ολλανδίας, παρ' όλα αυτά, αποτελείται από τον Φίρχιλ φαν Ντάικ της Λίβερπουλ στα μετόπισθεν και Μέμφις Ντεπάι μπροστά.


Σλοβενία – Δανία

Πάντως, στο πρώτο παιχνίδι της σε τελική φάση του Euro έπειτα από 24 χρόνια, η Σλοβενία αντιμετωπίζει τη Δανία, την οποία αντιμετώπισε και στα προκριματικά, καθώς ο Γ' όμιλος του Euro 2024 αρχίζει στη Στουτγκάρδη. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση, στις 19:00, από τη συχνότητα τόσο της ΕΡΤ1 όσο και του ERTFLIX μέσω διαδικτύου (κάνετε κλικ εδώ).


Ενώ η Σλοβενία έχει συμμετάσχει μόνο σε ένα προηγούμενο Euro, φέρνοντας ισοπαλία στα δύο από τα τρία παιχνίδια της το 2000, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1992, Δανία, συμμετέχει συχνά στη διοργάνωση, έχοντας φτάσει και στην τετράδα του Euro 2020.

Η ομάδα του Ματίαζ Κεκ έχει καλό λόγο να είναι επιφυλακτική με τη Δανία, αφού δεν έχει νικήσει σε έξι συναντήσεις (μία ισοπαλία – πέντε ήττες), συμπεριλαμβανομένων μιας ισοπαλίας (1-1) και μιας ήττας (2-1) στα προκριματικά. Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από την UEFA, μία ομάδα με τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιαν Όμπλακ, και τον εντυπωσιακό νεαρό επιθετικό της Λειψίας, Μπέντζαμιν Σέσκο, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.


Από την άλλη, το ταξίδι της Δανίας για το Euro 2020 ήταν ένας θρίαμβος μέσα στις αντιξοότητες. Ο δημιουργικός μέσος, Κρίστιαν Έρικσεν, υπέστη καρδιακή ανακοπή στον εναρκτήριο αγώνα της προηγούμενης διοργάνωσης, με την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ να ξεπερνά τη φάση των ομίλων και να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά πριν χάσει από την Αγγλία στην παράταση. Οι Δανοί ελπίζουν ότι ο Κρίστιαν Έρικσεν και ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο επιθετικός Ράσμους Χόιλουντ, μπορούν να τους βοηθήσουν να αρχίσουν το τουρνουά με το δεξί.


Σερβία – Αγγλία

Η Σερβία κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή της σε Euro, με ένα παιχνίδι εναντίον της δευτεραθλήτριας του Euro 2020, Αγγλίας, στην Arena AufSchalke του Γκελζενκίρχεν, καθώς αρχίζει ο Γ' όμιλος του Euro 2024. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση, στις 22:00, από τη συχνότητα τόσο της ΕΡΤ1 όσο και του ERTFLIX μέσω διαδικτύου (κάνετε κλικ εδώ).

Ενώ η Σερβία δεν έχει συμμετάσχει στην τελική φάση του τουρνουά από το 2000, όταν έφτασε στους «8», η Αγγλία κάνει την τέταρτη διαδοχική συμμετοχή της. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε την πιο επιτυχημένη της πορεία της στο EUro 2020, φτάνοντας για πρώτη φορά στον τελικό, στον οποίο έχασε στα πέναλτι από την Ιταλία μέσα στο Γουέμπλεϊ.


Ο επιθετικός Αλεξάνταρ Μίτροβιτς έχει σημειώσει στην καριέρα του πολλά γκολ στην Premier League για λογαριασμό της Νιούκαστλ (2015-2018) και της Φούλαμ (2018-2023), ενώ ο Ντούσαν Τάντιτς πέρασε αρκετά χρόνια στη Σαουθάμπτον (2014-2018). Επισημαίνεται ότι οι δύο πλευρές συναντώνται για πρώτη φορά από τότε που η Σερβία έγινε ανεξάρτητο κράτος, αλλά ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα πρέπει να έχει υπόψη του τη δεινότητά τους στο ψηλό παιχνίδι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από την UEFA. Άλλωστε, το ένα τρίτο των 15 γκολ που πέτυχαν στα προκριματικά, ήταν από κεφαλιές – το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση του Euro 2024.

Σχετικά με την Αγγλία, οι προσδοκίες είναι δικαιολογημένα υψηλές, δεδομένου ότι η Εθνική Ομάδα διαθέτει τον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου Χάρι Κέιν (νικητής του Χρυσού Παπουτσιού για τη σεζόν 2023-2024), τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ Μαδρίτης (παίκτης της σεζόν 2023-2024 στη La Liga) και τον Φιλ Φόντεν της Μάντσεστερ Σίτι (παίκτης της σεζόν 2023-2024 στην Premier League). Αν όχι τώρα, πότε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου