Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024

Euro 2024: Το άστοχο σχόλιο της αντιπροέδρου της Γερμανίας και η αισιοδοξία του Φογκτς Η πολιτικός των Πρασίνων σε ανάρτηση της απένειμε τα εύσημα στην ομάδα του Νάγκελσμαν και αναρωτήθηκε πόσο «άχρωμη» θα ήταν η Nationalmannschaft, αν έπαιζαν μόνο λευκοί παίκτες





Στη Γερμανία όλα βαίνουν καλώς ως προς το αγωνιστικό κομμάτι του Euro 2024, ωστόσο τα προβλήματα στην Εθνική δημιουργούνται από τις δηλώσεις των πολιτικών

Η Γερμανία μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας έχει ήδη κλείσει, το εισιτήριο για την φάση των «16» και περιμένει το τελευταίο ματς του ομίλου κόντρα στην Ελβετία, όπου της αρκεί μια ισοπαλία για να καπαρώσει την πρωτη θέση και να υποδεχτεί στο Ντόρντμουντ τον επόμενο αντίπαλο της.


Κι ενώ η ευφορία είναι διάχυτη στις τάξεις της ομάδας και του φίλαθλου κοινού, σάλο έχει προκαλέσει μια, καλώς νοούμενη, δήλωση της αντιπροέδρου του γερμανικού κοινοβουλίου, Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ, στην πλατφόρμα Χ.

Η πολιτικός των Πρασίνων σε ανάρτηση της απένειμε τα εύσημα στην ομάδα του Νάγκελσμαν και αναρωτήθηκε πόσο «άχρωμη» θα ήταν η Nationalmannschaft, αν έπαιζαν μόνο λευκοί παίκτες!


Η 58χρονη, σημαίνον στέλεχος των Πρασίνων, θέλησε μ’ αυτό τον τρόπο να αντικρούσει μια δημοσκοπηση του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού ARD, σύμφωνα με την οποία 20% των Γερμανών θα επιθυμούσαν να αγωνίζονται πιο πολλοί λευκοί παίκτες στην εθνική Γερμανίας, που αγωνίζεται με ροζ εμφανίσεις, ως ένδειξη πλουραλισμού και αποδοχής της διαφοτικότητας.

Μετά την παρεξήγηση που προκάλεσε η τοποθέτηση της Γερμανίαδας αξιωματούχου, αναγκάστηκε να την σβήσει από τον λογαριασμό της, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει.


Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θέση για την Nationalmannschaft πήρε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Μπερτι Φόγκτς, υπο τις οδηγίες του οποίου η Γερμανία είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρωπης το 1996 στην Αγγλία.

Σε στήλη στην εφημερίδα Rheinische Post o Φόγκτς ανέφερε οτι η Γερμανία με τις μέχρι τούδε εμφανίσεις της υπογραμμισε τις υψηλές φιλοδοξίες της και διακρίνει στοιχεία ομαδικού πνεύματος, όπως στη δική του ομάδα του 1996.

«Στην αρχή ημουν επιφυλακτικός, τώρα όμως έχω γίνει κι εγώ οπαδός της ομάδας», σημείωσε ο 77χρονος, που το 1974 είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου