Σάββατο, Ιουνίου 29, 2024

Η «ρωσική μαφία» της οδού Βουκουρεστίου ζούσε στη χλιδή: Porsche, σουίτες και χρυσές αλυσίδες Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί για τον σκοπό της «σύναξης» στο Κολωνάκι.






 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Δεν έκρυβαν την οικονομική τους άνεση τα μέλη της ρωσόφωνης μαφίας που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ από πολυτελές εστιατόριο της οδού Βουκουρεστίου στην «καρδιά» της Αθήνας.

Οι βαριές αλυσίδες από χρυσό που φορούσαν και τα supercars που οδηγούσαν, έκαναν από την πρώτη στιγμή εντύπωση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που είχαν αναλάβει την παρακολούθησή τους, μέχρι να καταλήξουν στο γνωστό μαγαζί όπου ήταν προγραμματισμένο το δείπνο τους.


Η αρχική πληροφορία από την οποία ξεκίνησε η έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος ανέφερε ότι μια υπερπολυτελής Porsche θα παραλάμβανε Ρώσο (που καταζητείται με ερυθρά αγγελία) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αμέσως συγκροτήθηκε κλιμάκιο έμπειρων αστυνομικών, οι οποίοι μετέβησαν στο αεροδρόμιο, χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν το «στόχο».

Το επόμενο βήμα τους ήταν να θέσουν υπό παρακολούθηση μία σειρά από πολυτελή ξενοδοχεία, για να διαπιστωθεί εάν έχει καταφτάσει εκεί η αναζητούμενη Porsche.
Κολωνάκι: Πώς έφτασε... ακάλεστη η ΕΛ.ΑΣ. στο δείπνο της «ρωσικής μαφίας»

Το «λαβράκι» βγήκε τελικά σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, όπου εθεάθη το αυτοκίνητο (του οποίου τις πινακίδες γνώριζαν εξ αρχής οι αστυνομικοί). Το όχημα ήταν σταθμευμένο ακριβώς μπροστά από μία άλλη Porsche με ξένες πινακίδες, με τους άνδρες της Ασφάλειας να καταλαβαίνουν ότι στο ίδιο ξενοδοχείο βρίσκονται και άλλοι «ύποπτοι επισκέπτες».



Η εκτίμησή τους επιβεβαιώθηκε, όταν λίγο αργότερα βγήκε από το ξενοδοχείο μία ομάδα ατόμων που επιβιβάστηκε στα δύο αυτοκίνητα και κατέληξαν σε γνωστό εστιατόριο της Βουκουρεστίου, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε τραπέζι για εκείνους και τους «φίλους» τους, με τους οποίους είχαν ραντεβού. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν οπτικά (μέσω φωτογραφίας που είχαν στα χέρια τους) ότι ένας από τους 15 θαμώνες του εστιατορίου ήταν ο Ρώσος καταζητούμενος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κλήθηκαν ενισχύσεις για να ξεκινήσει η επιχείρηση για την προσαγωγή τους. Από αυτούς συνελήφθησαν τρία άτομα ( ο καταζητούμενος Ρώσος που είχε πάνω του ουκρανικό διαβατήριο με ψεύτικα στοιχεία και ακόμα δύο άτομα για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη διαμονή στη χώρα).


Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής είναι ποιος ήταν ο σκοπός της «σύναξης» της ρωσόφωνης μαφίας στο Κολωνάκι και γιατί επελέγη η Αθήνα ως τόπος συνάντησης. Σχολιάζοντας το τελευταίο ερώτημα πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι «η Ελλάδα αποτελεί ένα "ουδέτερο έδαφος" γι' αυτούς, καθώς σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, εδώ δεν έχουν λάβει χώρα εκατέρωθεν δολοφονίες της συγκεκριμένης "φατρίας" ποινικών. Εκτιμάται, δηλαδή, ότι θεώρησαν ότι βρίσκονται σε ένα ασφαλές για εκείνους περιβάλλον». Θεωρείται μάλιστα ότι και τα προηγούμενα χρόνια είχαν λάβει χώρα ανάλογες «συνάξεις» στην Αθήνα χωρίς να γίνονται γνωστές στις ελληνικές Αρχές.

Ποια, όμως, ήταν το «μενού» της συζήτησης στο εστιατόριο της Βουκουρεστίου; Το βασικό ερώτημα για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας είναι εάν σχεδίαζαν οποιαδήποτε δραστηριοποίηση στη χώρα μας ή όχι. Για το λόγο αυτό μπαίνει στο μικροσκόπιο κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., μέσα από το οποίο θα επιχειρηθεί να ξεδιπλωθεί το δίκτυο τυχόν επαφών στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου