Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024

The Illisian: Αυτό είναι το όνομα του πρώην Hilton - Πότε ανοίγει Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος παρουσίασε το πρώτο condo hotel της πρωτεύουσας, στη θέση του Χίλτον.





 
 


Illisian… Αυτό θα είναι το νέο όνομα του πρώτου condo hotel στην πρωτεύουσα, στη θέση του εμβληματικού ξενοδοχείου Χίλτον.

«Για 61 χρόνια το κτίριο υπήρξε τοπόσημο της πόλης. Η άφιξη μιας διεθνούς αλυσίδας το 1963 σηματοδότησε μια νέα εποχή για την Αθήνα. Το Χίλτον πρόβαλε το κοσμοπολίτικο πρόσωπο της πόλης, κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας απέκτησε μια ιδιαίτερη σύνδεση με τους κατοίκους της πόλης. Βρέθηκε διαχρονικά στο επίκεντρο των εξελίξεων», είπε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ.


Πρόκειται για την εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου. Με επένδυση περίπου 340 εκατ. ευρώ η ΤΕΜΕΣ μετασχηματίζει το Χίλτον σε έναν καινοτόμο και πολυδιάστατο προορισμό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας φιλοξενία, κατοικίες και πολλαπλές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Το νέο ξενοδοχείο «Illisian», που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες στις αρχές τους 2025, θα είναι το πρώτο condo hotel (ξενοδοχείο διαμερισμάτων) στην Αθήνα, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά ενός ξενοδοχείου με μόνιμες κατοικίες, και καταστήματα και στέκια ψυχαγωγίας, πολιτισμού, γαστρονομίας και ευεξίας. 


Όπως συνέβη τον Απρίλιο του 1963, όταν το Hilton άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, και το νέο ξενοδοχείο φιλοδοξεί να αλλάξει ολόκληρη την περιοχή, ανανεώνοντας το τουριστικό ενδιαφέρον και δίνοντας νέα πνοή στην πρωτεύουσα.

«Δημιουργούμε έναν προορισμό για την πόλη και τη γειτονιά μας, που θα αναδείξει περαιτέρω τη διαχρονική κληρονομιά του κτιρίου και τις αρχιτεκτονικές προσόψεις του Γιάννη Μόραλη που αποτελούν έμπνευση και της νέας μας ταυτότητας», τόνισε ο κ. Κωνσταντακόπουλος και πρόσθεσε:


Το ξενοδοχείο θα παραμείνει στην οικογένεια της Χίλτον, αλλά θα το αποκαλούμε Conrad (σημ. πρόκειται για τη luxury brand της Hilton). Οι κατοικίες Waldorf Astoria (σημ: επίσης luxury brand της Hilton) θα προσελκύσουν ένα υψηλότερου εισοδήματος κοινό στην πόλη μας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από το ξενοδοχείο στο συγκρότημα θα υπάρχουν ιδιωτικές κατοικίες, σύγχρονη λέσχη μελών με εστιατόρια και lounges, 8 επιπλέον εστιατόρια και lοunges, επιλεγμένα καταστήματα καθώς και χώροι άθλησης και ευεξίας.

Ο Νικόλαος Γεωργόπουλος, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ανέφερε πως βάσει σχετικής μελέτης που έκανε το πανεπιστήμιο, η συνολική θετική επίδραση από τη λειτουργία του στην ελληνική οικονομία εκτιμάται σε 1,25 δισ. ευρώ.




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε κατά το χαιρετισμό του ότι «δε συμβαίνει συχνά η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου να γίνεται σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής».

«Πρόκειται για μια επαναγνωριμία με το Χίλτον του 1963 στον 21ο αιώνα. Ήρθε η σειρά του να ανταποδώσει αυτή την τιμή υιοθετώντας τον τίτλο της γειτονιάς που το φιλοξενεί. Μετατρέπεται σε μια γέφυρα που ενώνει το παρόν με το παρελθόν», είπε και ευχαρίστησε τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο , την οικογένεια Olayan για τη διαχρονική εμπιστοσύνη στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το επιτελείο όσων αναδιαμορφώνουν το νέο προορισμό.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου