Κυριακή, Ιουλίου 14, 2024

Φωτιά στο Λαύριο: Ήχησε το 112, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο




Φωτιά ξέσπασε στο Λαύριο στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία το απόγευμα της Κυριακής (14/07/2024) κοντά σε σπίτια και κατασκηνώσεις. Η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση.



Δεύτερο μήνυμα από το 112 καλεί τους κατοίκους και τους παραθεριστές να απομακρυνθούν από την περιοχή Κάτω Ποσειδωνία στο Λαύριο, όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά, προς την Ανάβυσσο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Ανάβυσσο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική στο σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά στην Κάτω Ποσειδωνία στο Λαύριο έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 25 οχήματα.Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Λαυρίου, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Σουνίου, από το ύψος της οδού Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, και στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, από το ύψος του Ναού Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαύριο.


Το  αρχικό μήνυμα από το 112 που ήχησε σε κατοίκους και επισκέπτες τους καλούσε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου